01.28.2022 23:17

Majorarea impozitelor pe locuinte

Ce ne asteapta în materie de impozite pe locuinte in anul ce vine

Anii de criza care au secatuit vistieria statului român si asa chinuita de deficite i-au determinat pe guvernanti sa caute orice sursa de venituri suplimentare.

Dupa ce au lovit mediul de afaceri prin masuri precum impozitul minim, introducerea nedeductibilitatii cheltuielilor cu combustibilul si cu autoturismul, a venit si rândul persoanelor fizice sa suporte cresterea fiscalitatii.

Una dintre masurile gândite de guvernanti a fost majorarea impozitelor pe locuinte.

Prevalându-se de argumentul ca nivelul taxarii proprietatii este la un nivel foarte jos în România, Finantele au decis sa majoreze, în primavara anului 2010, impozitele pentru proprietarii care detin mai multe imobile.

Tax calculator and pen

Astfel, prima proprietate, cea unde domiciliaza proprietarul, si-a pastrat nivelul anterior de impozitare. Taxa a crescut, însa, pentru cea de-a II-a proprietate cu 15% fata de valoarea de baza. Pentru al III-lea imobil în ordinea dobândirii impozitul a fost majorat cu 50%, iar pentru cel de-al IV-lea imobil impozitul s-a dublat, aceeasi regula aplicându-se pentru restul proprietatilor suplimentare.

Pâna atunci, Codul Fiscal prevedea ca o persoana fizica ce detinea doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt închiriate unei alte persoane, platea un impozit majorat cu 15% pentru prima cladire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a II-a cladire, cu 75% pentru cea de-a III-a si cu 100% pentru cea de-a IV-a locuinta.

Al II-lea val al majorarii taxarii pe proprietate a urmat chiar de la 1 ianuarie a anului urmator.

Din 2011, impozitele pe locuinta au crescut cu 65% fata de nivelul de baza pentru a doua casa, cu 150% pentru a III-a locuinta si cu 300% pentru a IV-a locuinta si peste.

taxe

Citeste articolul integral pe Money.ro 

Vizualizari: 1.427
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *