01.20.2022 22:34

Livingul intre tehnologie si design

Primul aspect care este important in ceea ce priveste livingul unei case este marimea spatiului. Afland marimea acestuia, se pot face planuri, masuratori si bineinteles, o buna impartire a incaperii.

Multe sunt ideile care pot transforma o camera obisnuita intr-un living cu o atmosfera  placuta si relaxanta in acelasi timp. Cele mai importante sunt urmatoarele:

Livingul ocupa un spatiu in care familia se reuneste, invitatii sunt primiti in acelasi loc, culoarea aleasa trebuie sa fie una placuta, neutra sau chiar pastel in cazul unui spatiu mai mic si cu accente puternice de culoare in cazul unui spatiu mai mare sau deschis.

O idee des intalnita in ceea ce priveste designul clasic al unui living este delimitarea zonei de luat masa de zona canapelelor. Astfel spatiul se foloseste in mod economic, avand doua utilizari: una pentru persoanele care vor sa se bucure de tehnologia din zona canapelelor si una pentru persoanele care vor sa ia masa intr-un spatiu special amenajat pentru asa ceva.

Pentru a crea iluzia unui spatiu deschis, ferestrele trebuie sa fie cat mai mari incadrate de niste draperii lasate sa atinga podeaua. Trucul consta in mentinerea ideii de ferestre si mai mari decat sunt si un tavan cat mai inalt. In acest fel se creeaza imaginea de un spatiu mai mare al livingului. In momentul in care perdelele sau draperiile sunt scurtate si nu ajung pana la podea, se creeaza iluzia unui spatiu mic si ingust.

Lingvistul este un refugiu al familiei si al prietenilor, un loc in care distractia este recomandata. Pentru o atmosfera propice veseliei, aici isi are locul tehnologia. Un home cinema este bine venit, un televizor sau orice alta tehnologie destinata entertainmentului. De retinut este faptul ca dormitorul nu este un loc in care sa fie recomandat sa stea televizorul, lucru des intalnit.

Accentele de culoare joaca un rol important in decorul spatiului. Daca culoarea de baza aleasa pentru peretii livingului este una deschisa, se pot folosi culori puternice pentru a oferi un echilibru al incaperii. Pernele decorative pot sa fie in culori puternice, operele de arta, tablourile, chiar si obiectele de mobilier.

Cu aceste trucuri si sugestii se poate realiza un living luminos, cu un spatiu folosit la maxim, energic si relaxant deopotriva.

 

 

 

Vizualizari: 1.650
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *