10.21.2021 5:15

Leagan-pat din paleti

Multora dintre noi ne-a placut in copilarie sa ne dam in leagan, iar unora inca le mai face placere, chiar si la maturitate. In acest context, un leagan-pat nu poate fi decat un vis devenit realitate!Untitled

Iatade ce ai nevoie pentru a iti face propriul leagan-pat la tine in curte:

– paleti de lemn de un metru pe doi metri (pentru o saltea dubla)

– 2 x 4 lemne

– burghiu

– suruburi

– ferastrau

– ruleta

– franghie (ar trebui sa fie foarte puternica, una care nu va putrezi si nu se va rupe usor si care poate sa tina in jur de 300 de kg, gasiti la orice magazin de bricolaj).

– saltea sau perne

– 2-3 huse de vinil cu fermoar pentru acoperirea saltelei (nu e neaparat necesar, dar iti va tine salteaua uscata si protejata).

Cum se face:

Masoara salteaua sau pernele pe care vrei sa le pui pe paletele de lemn ca sa iti dai seama de ce dimensiuni trebuie sa fie acestea, luand in calcul ca ai nevoie de putin spatiu pentru franghie la capete.

Prin interiorul paletilor introdu lemnele 2 x 4, unul in interiorul fiecare margini a paletului si unul prin mijloc. Insurubeaza-le de mariginile si mijlocul paletului. Daca ti se pare ca nu sunt suficiente pentru a tine toata greutatea mai pune cateva scanduri, iar daca sunt prea lungi si ies din palet, taie-le marginile. Fa gauri in cele patru colturi ale paletului si deasupra si dedesubt. Ai grija ca gaurile sa fie suficient de mari pentru ca franghia sa poata trece prin ele. Baga franghia prin gauri avand grija ca aceasta sa treaca pe sub palet si in jurul lemnelor. Leaga bine franghia si apoi leag-o si de copac. Pune salteaua in husele de vinil si apoi aseaza-le pe leagan.

Untitledff

Sursa foto: www.trendhunter.com 

Vizualizari: 2.467
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *