12.06.2021 2:03

Intretinerea parchetului masiv

Intretinerea parchetului masiv. In primul rand, aspectul lui deosebit aduce un plus de valoare estetica in orice casa si se poate adapta oricarui stil. Acesta poate fi reconditionat (raschetat si lscuit de mai multe ori).
Este un bun izolator termic (pe timpul iernii, mentine o temperatura mai ridicata, iar vara una mai scazuta) si acustic. Parchetul din lemn masiv are o durata lunga de viata. Atunci cand il alegeti, aveti la dispozitie o gama larga de esente de lemn, finisaje, dimensiuni si modele de montaj.

Dezavantaje

Intretinerea parchetului masiv. Parchetul din lemn masiv inseamnă si costuri de achizitie, montaj si intretinere mai ridicate. Specialistii nu va recomanda sa il montati pe sistemele de incalzire din pardoseala.

In acelasi timp, acesta nu poate fi montat in incaperile care au un grad mai mare de umiditate, cum sunt baile, subsolurile sau bucatariile. Intretinerea lui este mai delicata, el nu trebuie udat excesiv in timpul curatarii.

Parchetul din lemn masiv si cel din lemn stratificat presupun modalitati comune si simple de intretinere: daca aveti timp, aspirati-l zilnic, apoi curatati-l cu un mop umed cu solutii dedicate pentru parchetul din lemn. Periodic, este recomandat sa tratati parchetul lacuit cu solutii speciale tip polish, iar pentru cel uleiat este indicata uleierea, o data la patru curatari.

parchet-masiv-fag 4

Sursa. 

Vizualizari: 3.076

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *