07.31.2021 2:15

Incepe refacerea fatadelor cladirilor din centru

„Cel mai important proiect multianual de infrumusetare a orasului”  presupune refatetarea cladirilor din centrul municipiului Cluj-Napoca. Proiectul se va desfasura pana in 2018 si se vor
repara fadele a 956 de imobile.
Conti-Cluj
Consiliul Local a votat acest proiect anul trecut dar inca nu s-a facut nimic concret. “S-a facut inventarierea cladirilor, dar nu s-a lucrat efectiv la repararea acestora”, au precizat reprezentantii Biroului Mass-Media din cadrul Primariei. Centru orasului nu ofera o priveliste placuta turistilor dornici sa se fotografieze  pentru ca tencuiala cazuta si peretii rosii sunt la tot pasul.
fatade distruse, cladiri centru,tencuiala 5

Conform hotararii de Consiliu Local, in perioada 2013-2014 trebuie inventariate si reparate fatadele cladirilor de pe urmatoarele strazi: Matei Corvin, Vasile Goldis, Piata Muzeului, Parcul I.L. Caragiale; Regele Ferdinand, Horea, Piata Garii, I.L. Caragiale; Memorandumului, 21 Decembrie 1989, Piata Avram Iancu, Piata Stefan cel Mare, Mihai Kogalniceanu, Universitatii, Napoca, Piata Lucian Blaga, Petru Maior; Potaissa, Fortaretei, Micu Klein.

In perioada 2015-2016, vor intra in reparatii cladirile din zona strazii Cuza Voda, Piata Mihai Viteazul, strada George Bariţiu, Emil Isac, Republicii. Pana acum s-a facut doar inventarierea strazilor care intra in proiectul de refatadizare.

In perioada 2017-2018 vor fi refacute fatadele cladirilor din centrul istoric care nu au fost analizate in primele etape.

Primaria va suporta 20% din contravaloarea lucrarilor. Pentru proprietarii care nu isi permit sa plateasca deodata cei 80% care le revin, Primaria a pregătit un program de imprumut cu rambursare esalonata, in termen de 10 ani. Proprietarii erau responsabili cu aceste raparatii insa acestia fiind in mare parte batrani, nu si-au permis astfel de lucrari din considerente fnanciare.

 

 

Cladiri, centru, tencuiala 6

 

Citeste mai multe pe www.monitorulcj.ro

La opt luni după ce a fost anunţat proiectul privind refaţadizarea clădirilor din centrul oraşului, s-a reuşit doar inventarierea acestora. Lucrările efective nu au început.

– See more at: http://www.monitorulcj.ro/administratie/31998-foto—refatadizarea-cladirilor-din-centru-amanata-pentru-2014#sthash.wFPl7WJo.dpuf

Vizualizari: 1.455

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *