01.28.2022 22:41

Incalzirea prin pardoseala

Ideea incalzirii prin pardoseala nu este una noua; aceasta provine  din Antichitate, din China, Egipt si Roma. In sistemele din acea perioada, gazele calde produse intr-un focar erau trecute prin canale special executate sub pardoseala incaperii.

Incalzirea prin pardoseala reprezinta o solutie eficienta pentru incalzirea unei locuinte, fiind o metoda de incalzire bazata pe amplasarea corpurilor de incalzire sub nivelul podelei.

Confortul termic este imbunatatit, iar curentii de aer se reduc. Instalatia este una silentioasa functionand la temperaturi mici. Caldura este repartizata uniform, iar prin instalarea unui termostat pentru temperatura, caldura poate fi mentinuta la un nivel constant.

Incalzirea prin pardoseala poate fi realizata electric sau cu apa calda.

Incalzirea electrica se face cu ajutorul unor cabluri incalzitoare care sunt montate in pardoseala, in timp ce incalzirea cu apa se realizeaza prin niste tevi montate sub pardoseala, care preiau apa calda a sistemului de incalzire centrala.

Tubulatura pentru incalzirea prin pardoseala cu apa este montata sub un strat de 100-120 mm de ciment; in schimb, cablurile electrice sunt montate la 3-5 cm sub suprafata pardoselii. Asa, instalarea se realizeaza mai rapid, iar costurile de instalare sunt mai mici. Prin utilizarea cablurilor electrice, confortul este atins mult mai rapid, si totodata consumul de energie pentru incalzirea incaperilor este diminuat.

Incalzirea electrica este de 4 ori mai scumpa decat incalzirea cu apa calda indiferent de furnizarea apei.

Szentgyorgyi Csilla

Vizualizari: 2.289

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *