10.21.2021 0:06

Incalzire in pardoseala vs radiatoare

Atunci cand vorbim de cea mai buna solutie pentru incalzirea unui imobil, parerile sunt impartite. Unii beneficiari aleg clasicele calorifere cu tevi si racorduri la vedere, iar altii prefera sa le inlocuiasca cu un sistem termic incorporat in pardoseala.

 

 Dar arhitectii ce prefera? Radiatoarele sau incalzirea in pardoseala?

In mod normal, orice investitie in constructii este influentata in cea mai mare masura de catre arhitectii care o proiecteaza si propun solutii tehnice. In Romania, 97% din arhitectiii activi in piata specifica minim un brand in caietele de sarcini.

Analiza realizata de IBC Focus din ultimile 6 luni de zile pe un esantion de 958 arhitecti care au specificat un volum de 680.759 de bucati de radiatoare si 25.089 mp de incalzire in pardoseala, ne arata ca doar 4 din 100 de arhitecti specifica incalzirea in pardoseala in caietelede sarcini.

Cele mai multe proiecte in care s-a specificat ca si solutie incalzirea in pardoseala sunt constructii noi in proportie de 69%, pe primul loc fiind Cladirile rezidentiale private. A doua optiune este pentru Hotel&Relaxare, cu un procent apropriat.

Radiatoarele sunt specificate in proportie de 72% pentru constructiile noi, pe primul loc fiind tot Cladirile rezidentiale private, urmate de Constructiile Sociale si Comunitate.

Cat de specificata este piata radiatoarelor si a incalzirii in pardoseala de catre arhitecti? Analiza cotei de specificatie ne arata ca 71% din piata radiatoarelor ramane nespecificata. Pe de alta parte, incalzirea in pardoseala este nespecificata in proportie de 95%.

In concluzie, arhitectii specifica mai mult radiatoarele decat incalzirea in pardoseala in caietele de sarcini. Iar faptul ca doar 5% din arhitectii si proiectantii din Romania au specificat un brand de incalzire in pardoseala in caietele de sarcini poate reprezenta o oportunitate imensa de diferentiere si infuentare a pietei de catre producatorii de solutii pentru incalzirea in pardoseala.

2013-02-24_174908_K_Ash_nat_vanmat_2s_img_RGB

Sursa. 

Vizualizari: 2.162
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *