11.28.2021 15:38

Inaugurare noua linie de productie

A III-a facilitate de productie de la Calarasi a fost inaugurata de Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass România, liderul pietei locale de sticla, a inaugurat noua linie de productie a sticlei laminate din cadrul fabricii de la Calarasi.

Aceasta noua investitie consolideaza pozitia Saint-Gobain Glass în topul celor mai mari investitori greenfield din România, fiind cea de-a treia componenta majora a operatiunilor de productie din cadrul fabricii de la Calarasi”, a declarat Jerome Lionet, Directorul General al Saint-Gobain Glass România.

Decizia de a începe productia de sticla laminata este în linie cu strategia de extindere a Saint-Gobain Glass România, platforma de productie de la Calarasi fiind conceputa ca un centru regional care sa deserveasca nu doar piata locala, ci si pietele din Balcani. În plus, din perspectiva noastra, în ciuda situatiei economice dificile, exista un mare potential de crestere a pietei din România si a celor din regiune”, a afirmat Jerome Lionet.

Acesta a mai subliniat ca un alt motiv al acestei extinderi este cresterea treptata a cererii de sticla cu functii complexe, atât pe plan local, cât si regional, noua linie fiind unica în zona de Sud-Est a Europei.

2.000.000 mp de sticla laminata, pentru piata din România si export
Capacitatea de productie a noii linii va ajunge la circa 2.000.000 mp anual. Procesul tehnologic care, în termeni simpli, consta în asamblarea a doua foi de sticla prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (“PVB”) va fi aplicat sortimentelor de sticla aflate în mod curent în fabricatie la Calarasi, respectiv sticla float clara, sticla pentru izolare termica si sticla cu control solar.

În total, în fabrica din Calarasi, sunt produse anual 21.000.000 mp de sticla float. Din aceasta, aproximativ 10.000.000 mp este supusa unui proces de acoperire metalica în cadrul liniei de sputerizare magnetronica, iar alte 2.000.000 mp de sticla (atât float, cât si sputerizata) vor intra pe noua linie de laminare”, a mai spus Jerome Lionet.

Noile sortimente de sticla laminata se vor adresa, în proportie de 80%, pietei rezidentiale – fiind folosite atât pentru ferestre, cât si pentru interioare. Restul, de 20% din productie, va ajunge în proiecte nonrezidentiale – atât comerciale, cât si office.

Crestere a cifrei de afaceri în 2013

Jerome Lionet a mai declarat ca, în acest an, este urmarita o crestere cu 5% a cifrei de afaceri Saint-Gobain Glass România determinata doar de lansarea productiei de sticla laminata. În acelasi timp, acesta a subliniat ca afacerile companiei pe plan local vor avansa cu cel putin 10% în 2013.

Beneficiile sticlei laminate

Noile sortimente de sticla laminata produse în cadrul fabricii de la Calarasi vor fi comercializate sub brandul Stadip. Acestea reprezinta o inovatie pe piata de sticla datorita functiilor suplimentare pe care le aduc. Astfel, prin tratarea sticlei float sau a celei sputerizate, Saint-Gobain Glass va produce sortimente ce ofera siguranta si protectie ridicata din mai multe puncte de vedere, cea mai importanta fiind cea împotriva accidentelor si a intrarilor prin efractie.

De asemenea, sticla laminata reduce semnificativ, aproape de zero, radiatia ultravioleta si ofera protectie sporita la zgomot. În plus, aceasta poate fi folosita într-o multitudine de aplicatii decorative”, a încheiat Jerome Lionet.

Despre Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass, companie cu o traditie de peste 340 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat în productia de materiale de constructii, este principalul producator de sticla din Europa si cel de-al II-lea producator la nivel mondial, cu vânzari de peste 1.165.000.000 Euro în 2012.

Compania a intrat pe piata din România înca din anul 2005, dar a început productia de sticla în anul 2007, odata cu finalizarea fabricii de la Calarasi. Fabrica din România, unde lucreaza aproximativ 540 de oameni, reprezinta unul dintre principalele centre de productie ale grupului din Europa.

Despre Saint-Gobain Group

Saint-Gobain, lider mondial pe pietele de habitat si constructii, creeaza, produce si distribuie materiale de constructii oferind solutii inovative pentru provocarile actuale în ceea ce priveste dezvoltarea, eficienta energetica si protectia mediului. Cu vânzari de 43.200.000.00 Euro în 2012, Saint-Gobain are activitati în 64 de tari si aproximativ 193.000 de angajati.

La baza strategiei de dezvoltare a grupului se afla inovatia, ceea ce a facut ca Saint-Gobain Group sa fie inclusa de catre Thomson Reuters în topul celor mai inovative 100 de companii din lume; bugetul alocat de companie pentru lucrarile de cercetare si dezvoltare în 2012 a fost de 479.000.000 Euro. Peste 400 de patente au fost acordate în 2012 si mai mult de un produs din cinci care au fost vândute de sectoarele de productie nu existau în urma cu 5 ani.
Saint-Gobain este lider pe segmentele în care activeaza, atât la nivel european, cât si la nivel mondial.

În România, Saint-Gobain Group include patru companii (Saint-Gobain Construction Products, cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber, Saint-Gobain Glass Romania, cu diviziile Glass si Abrasives, MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl), având aproximativ 1.000 de angajati si 12 linii de productie în 7 zone industriale: Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda si Suceava. 

Vizualizari: 1.643
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *