01.28.2022 22:35

Donatiile pentru renovarea Campusului Sfântul Sava

Compania Tassullo doneaza materiale Campusului pentru copii „Sfântul Sava” din localitatea Bisoca

Compania Tassullo continua în acest an sa se implice în actiuni umanitare, prin donatiile catre fundatii si institutii care activeaza în domeniul social. Daca în trecut  au contribuit, printre altele, la refacerea asezamântul familial condus de parintele Nicolae Tanase din Valea Screzii, renovarii Spitalului de Copii din Timisoara sau au sprijinit locuitorii din comuna Bolintin Deal – unde îsi desfasoara activitatea – de aceasta data Tassullo ofera materiale de constructii pentru proiectul de renovare al Campusului “Sfântul Sava” din Bisoca.

Situat la 65 de km distanta de Municipiul Buzau, în localitatea Bisoca, Campusul Sfântul Sava reprezinta o tabara gratuita, ai carei beneficiari sunt copii si tineri aflati într-o situatie materiala dificila care în alte conditii nu îsi pot permite sa participe la astfel de activitati.
Fundatia „Sfântul Sava” este o organizatie non-guvernamentala cu specific crestin ortodox care ofera acestora prilejul sa se bucure, sa îsi faca prieteni noi, sa deprinda cunostinte si sa se integreze în societate. Fundatia a fost înfiintata în anul 1993 de catre preotul Mihail Milea si se afla sub administrarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Buzaului si a Vrancei.

IMG_2075
Prin programele derulate, fundatia ofera anual asistantilor, peste 2.300 de persoane, tabere gratuite pentru copii si tineri la Bisoca si Maliuc, îngrijire pentru persoane vârstnice în asezamintele de la Câmpeni, Ulmeni si Naieni, sprijin scolar pentru copii ce provin din familii defavorizate în cadrul centrelor de zi de la Buzau si Bisoca, gazduire temporara si consiliere pentru victimele violentei domestice.
În prezent s-a demarata o actiune prin care se încearca reabilitarea celor doua pavilioane ale campusului din loc. Bisoca. “Ne dorim conditii mai bune în tabara de la Bisoca pentru ca acesti copii sa beneficieze de toate avantajele taberei, asa cum si eu, la rândul meu am beneficiat. Copiii si tinerii care vin aici au vârsta cuprinsa între 5 si 20 de ani si provin din centre de plasamant sau din familii defavorizate. Anual organizam diverse tabere tematice între care tabere de pictura, de limba si literatura româna sau diverse activitati menite sa aduca bucurie copiilor. Cu ajutorul voluntarilor, încercam sa le oferim o sedere placuta. Initiativa renovarii celor doua pavilioane a venit din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), alaturi de care am mai demarat o campanie de strângere de fonduri în trecut. Momentan încercam, sa reabilitam pavilioanele pâna în data de 1 iunie 2014, de ziua copiilor”, a declarat Ionut Vusa, Coordonator proiect si vicepresedintele Fundatiei „Sfântul Sava”.

Tasullo-01
Compania Tassullo s-a alaturat acestui demers pentru a fi alaturi de Fundatia Sfântul Sava si de copiii aflati în dificultate, oferind materiale pentru termoizolatie si finisare precum si pentru placari ceramice în valoare de aproximativ 10.000 lei. „Consideram ca este o responsabilitate importanta din partea companiilor sa vina în sprijinul societatii, de aceea, anual, ne implicam în actiuni umanitare”, a declarat Cezar Margine, responsabil marketing Tassullo.

Lucrarile celor doua pavilioane urmeaza sa înceapa în decursul lunii octombrie 2013, urmând ca pâna în luna iunie a anului viitor cele doua spatii sa fie date în folosinta.

Tasullo

Despre Tassullo

Tassullo este o companie multinationala care produce de peste 100 de ani materiale pentru toate sectoarele constructiilor moderne. Produsele companiei sunt apreciate de constructori si restauratori din toata lumea, calitatea acestora fiind certificata de folosirea în restaurarea unor obiective aflate în patrimoniul umanitatii: Arena din Verona, Piata Sfântul Petru din Vatican, Colosseum-ul roman sau cladirea Universitatii Oxford din Marea Britanie.

Printre referintele nationale se numara Monumentul Aviatorilor din Bucuresti, Ansamblul curtilor fortificate „Mares Bajescu” din judetul Arges, Biserica Reformat-Calvina din Reteag, judetul Bistrita-Nasaud sau Biblioteca Centrala Universitara Cluj-Napoca. 

Vizualizari: 1.868

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *