11.28.2021 14:39

Doar din 2014 se va inalta turnul din Mănăştur

Blocul turn de la intrarea din partea vestica a Clujului se va construi doar in primavara anului viitor

Construirea imobilului-mamut de la intrarea dinspre vest în Cluj-Napoca va începe abia în primăvara anului viitor, potrivit planurilor actuale ale dezvoltatorilor.

Anul în curs va trece fără lucrări în şantier pentru ridicarea imobilul de 25 de etaje proiectat în zona nodului N din cartierul Mănăştur care a scos anul trecut peste 100 de clujeni în stradă.

La final de 2012, beneficiarii proiectului spuneau că dau drumul şantierului în 2013, dar construirea celui mai înalt bloc al oraşului nu a mai început.

Reprezentanţii Imperial Development, societatea prin care este gestionat proiectul turnului, spun că lucrările vor începe totuşi anul viitor. „Facem acest proiect, nu ne-am speriat nici de piaţă, nici de proteste. Discutăm soluţii de execuţie, fiindcă pentru a construi la înălţimea asta trebuie să mergi pe anumite sisteme. Proiectul este pregătit, dar trebuie stabilit cum se va executa. De exemplu, nu putem face o săpătură generală şi să afectăm blocurile din jur; va fi un sistem prin care de la cota 0 se va construi şi în sus, şi în jos, în acelaşi timp. Sunt diverse variante tehnice şi de costuri, dar acum s-a cam ajuns la un numitor comun. Din primăvară vrem să începem lucrul„, a spus Radu Vlas, proprietar al terenului din cartierul Mănăştur pentru care a fost desenat imobilul.

Calea Manastur

citeste articolul integral in Ziua de Cluj 

Vizualizari: 1.475

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *