01.28.2022 21:40

Cumpararea unei proprietati executate silit

Stiati ca atunci cand cumparati o proprietate executata silit  puteti apela la ajutorul unui consultant? Avantajul unei astfel de achizitii este pretul sub nivelul pietei. Din acest motiv este un interes sporit din partea cumparatorilor.

Suna foarte bine insa aceasta tranzactie nu este una tocmai usoara, ai niste obstacole de trecut:

  • Oferta slaba de proprietati

Proprietatile executate silit sunt foarte greu de gasit, nefiind listate ca un anunt de vanzare obisnuit. Acestea se gasesc pe site-ul de profil, la banci, site-ul ANAF sau birourile unor executori judecatoresti.

  • Birocratia procedurii

Acest factor poate descuraja potentialii cumparatori. Pentru unii poate parea complicata  dar in realitate presupune doar cautarea anevoioasa a unei proprietati. Odata gasita necesita doar demersurile legale obisnuite de achizitie.

  • Nu poti vedea locuinta inainte

Pentru ca aceste imobile sunt executate silit, rareori pot fi vizionate si ilustrate. Exista astfel riscul ca aceste locuinte sa fie vandalizate dar se intampla rar. Oricum la cumpararea unei asfel de proprietati, exista si un plan de renovare.

  • Proces de evacuare dificil

Evacuarea fostului proprietar este dificila si conflictuala. Acesta poate refuza sa paraseasca locuinte si in multe cazuri se rezolva in schimbul unei sume de bani pentru a evita instanta.

executaresilita-1407154807

Sursa.

Vizualizari: 1.638

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *