01.28.2022 22:17

Cum sa iti construiesti o casa eco?

 In Romania, stilul de viata reciclabil si ecologic nu pare suficient de dezvoltat, totusi, in materie de case eco , romanii au ceva experienta privind casele construite din lut. Diverse culturi se dovedesc a fi foarte prietenoase cu mediul, chiar gasesc tot felul de mijloace pentru a trai ecologic si economic. Rezultatul este unul original si plin de personalitate.

Desi erau catalogate drept locuintele saracilor, casele din chirpici se intalnesc in numar foarte mare, mai ales in zona de campie a tarii noastre. Aceasta combinatie de lut, paie si balegar de cal, s-a dovedit a fi foarte sanatoasa, deoarece permite peretilor sa respire, de asemenea, rezistenta la cutremur. Chirpiciul este, totodata, un bun termoizolator, primind caldura cu greu si cedand-o lent.

Veti vedea mai jos diferite tehnici de a  construi o casa naturala, care nu dauneaza mediului cu materiale economice, cum ar fi paie ,pamant, lemn sau stiuleti. Forme extraordinar de complexe pot fi construite folosind astfel de materiale.

Printre cele mai simpatice este un proiect care provine din Tara Galilor, realizat de Simon Dale, in aproximativ patru luni, care a folosit piatra si lemn de pe proprietatea sa, baloturi de paie acoperite in ghips pentru pereti, si o multime de materiale, de care altii nu mai aveau nevoie: parchet, usi si ferestre. Ideea lui pentru acoperis este incredibila: o folie de plastic si noroi pe care s-a plantat gazon.

O modalitate asemanatoare chirpiciului romanesc este COB-ul, o combinatie de lut, nisip si paie, extrem de puternic si durabil, o data ce se usuca si poate rezista la foc si vreme severa.

Cladirile realizate din lemn incadrat in ciment sunt o tehnica practica si durabila. Bustenii decojiti pot fi aranajati in pereti circulari, cel mai recomandat lemn ar fi cel de cedru, datorita faptului ca sunt mai stabili si mai putin expusi expansiunii sau contractiilor. Aceste ziduri ofera un grad ridicat de izolatie termica.

Popular in locuri calde, uscate, cum ar fi Australia, pamantut batatorit, comprimat in caramizi de constructie, da rezultate uimitoare si usor adaptabile designului caselor moderne. Aceasta este o varianta ieftina si cu numeroase avantaje: ignifuga, rezistent la furtuna, izolator termic care presupune costuri reduse de intretinere.

Pernele cu pamant poate fi o alternativa ideala a chirpiciului sau COB-ului in zonele in care solul nu permite inchegarea lui, devenind varianta perfecta pentru structuri rotunde. Acestea pot fi acoperite cu pamant pentru a crea ideea de casa in pamant. O astfel de structura arata ca o casa din povesti.

Vizualizari: 8.902

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *