10.20.2021 23:27

Cum sa inlocuiti o tamplarie de aluminiu cu una de PVC

Tamplaria de aluminiu a fost candva extrem de apreciata, insa se considera ca noul trend este dat de tamplaria de PVC, care se poate combina pentru o eficienta mai mare cu aluminiu.

Cei care au ferestre de aluminiu si cauta o alternativa ieftina la acestea, si in acelasi timp, o solutie pentru reducerea facturii la incalzire in timpul iernii, pot opta pentru niste ferestre din PVC, ranforsate cu aluminiu, pentru o protectie sporita impotriva hotilor, care in ziua de astazi incearca sa intre pe oriunde intr-o locuinta, inclusiv pe fereastra.

Ferestrele de PVC sunt mai eficiente in ceea ce priveste protectia locuintei de frig, de vant, si a poluarii fonice, ca sa nu mai vorbim si de faptul ca PVC-ul are un comportament mult mai bun la factorii extremi de mediu, care pot afecta metalul destul de repede. Ne referim aici la apa si umezeala, care fac ca metalul sa fie acoperit de mucegai si sa se deterioreze usor. PVC-ul are o buna relatie cu apa, in sensul ca atunci cand ploua, picaturile de apa nu intra in structura PVC-ului, ci se preling fara a afecta deloc tamplaria.

Daca aveti ferestre de aluminiu si doriti sa le inlocuiti cu ferestrele apartinand noului trend, si anume cu unele de PVC, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa masurati golul ferestrelor, pentru a vedea care vor fi dimensiunile viitoarelor ferestre. Masurati numai golul ferestrei, nu si cadrul acesteia. Cadrul nou poate diferi ca si dimensiune; acesta nu trebuie sa fie identic la numarul de centimetri cu cadrul vechi.

Ferestrele de aluminiu se pot scoate de la locul lor cu tot cu geamuri, in timp ce altele trebuie sa fie scoase numai dupa ce geamurile au fost sparte. Aceasta decizie este luata de catre specialistii care urmeaza sa monteze noile ferestre, nu de cumparator. Oricum ar fi, ferestrele ce se scot nu se vor mai folosi niciodata, ci se vor recicla (in cel mai fericit caz) sau se vor arunca la gunoi.

Toate cuiele si suruburile apartinand vechii tamplarii de aluminiu trebuie scoase cu grija; ca si tamplaria de aluminiu in sine, nici acestea nu se vor mai folosi, ci se vor recicla sau arunca.

Dupa ce tamplaria de aluminiu este detasata, se pot monta imediat noile ferestre. Exista un mit conform caruia trebuie sa lasati zidul sa se refaca dupa ce vechea tamplarie a fost scoasa; acesta nu trebuie luat in considerare. Atat timp cat tamplaria a fost scoasa, nu mai exista niciun impediment care sa ii tina in loc pe specialisti ce urmeaza a monta noua tamplarie de PVC.

Tamplaria cea noua se monteaza in locul celei vechi, dupa care se sprayaza in jurul cadrului acesteia cu spuma izolatoare, care va tine cadrul pe pozitie. Aceasta operatiune necesita mai multi specialisti, pentru ca unul trebuie sa tina nemiscat cadrul noii tamplarii, iar un altul sa sprayeze zona cadrului. Daca este vorba de ferestre de PVC, acestea sunt deja incorporate in tamplarie, nemaifiind nevoie ca foile de geam sa fie incluse in cadru in mod manual. Cand spuma izolatoare se usuca (adica dupa 24 ore), excesul este eliminat, iar ferestrele pot incepe a fi folosite.

Sursa: Kondor Invest – Comunicatedepresa.ro   

Vizualizari: 1.824

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *