01.28.2022 21:41

Cum sa amenajezi in stil minimalist

Ideea de bază în amenajarea unei locuinţe in stil minimalist este simplificarea – sunt eliminate astfel obiectele care nu sunt cu adevărat necesare, împreună cu disconfortul provocat de aglomerare.

1. Cât mai puţine piese de mobilier!

Fiecare încăpere ar trebui să cuprindă cât mai puţine piese de mobilier. Într-un living, spre exemplu, poţi avea doar o canapea, o măsuţă de cafea, un scaun sau fotoliu, şi un televizor pe un suport de dimensiuni reduse. În dormitor poţi pune doar un pat simplu (sau poate doar o saltea), un dulap de haine şi, eventual, o noptieră sau un raft pentru cărţi. Când alegi piesele de mobilier, optează pentru modelele simple, în culori neutre.

2. Eliberează suprafeţele!

Într-o casă minimalistă, toate suprafeţele sunt lăsate libere, exceptând poate una sau două decoraţiuni bine alese. Pe podele, spre exemplu, nu se găseşte nimic în afară de mobilă. Pe pereţi se vor găsi una sau două lucrări de artă simple, care vor rupe monotonia întregului decor. Lucrurile nu sunt lăsate la vedere. E foarte important să ai suficiente spaţii de depozitare.

     

3. Alege culori neutre!

Nuanţele neutre sunt potrivite unei amenajări în stil minimalist. Albul este o alegere clasică, dar poţi alege şi culori de pământ, precum maro, bej, verde etc. Fii atent să nu combini prea multe culori dominante – două sunt suficiente.

4. Evită modelele!

Mobila, podelele, precum şi decoraţiunile textile (covoare sau draperii) ar trebui să aibă câte o singură culoare. Modelele de orice fel – geometrice, flori, diverse desene etc. – sunt percepute ca o aglomerare vizuală şi ar trebui evitate.

Sursa: imobiliare.ro 

Vizualizari: 1.693

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *