01.28.2022 21:42

Cum reducem costurile cu AC-ul?

Cum sa pot reduce cheltuielile din factura de cirent datorate aerului conditionat?

Odata cu venirea verii ne bucuram ca am scapat si de costurile mari cu întretinerea de pe timp de iarna. Din pacate, urcarea temperaturilor peste 30 grade Celsius ne obliga sa folosim aparatele de aer conditionat si, astfel, sa platim o factura mai mare la curent.

Exista, însa, câteva solutii la îndemâna care ne ajuta sa reducem costurile cu aerul conditionat în timpul zilelor caniculare. Acest lucru reprezinta o economie pentru bugetul personal, în conditiile în care se estimeaza ca aerul conditionat este responsabil pentru aproximativ 40% din cheltuielile lunare cu locuinta, în timpul zilelor calduroase.

1. Foloseste un termostat, care va coordona functionarea aparatului de aer conditionat în functie de necesitatile locatarilor, fara a consuma energie în plus. Când lipsesti de acasa si vrei ca, la întoarcere, sa gasesti locuinta cu o temperatura confortabila, seteaza termostatul la o temperatura mai ridicata decât cea pe care o pui în mod obitnuit când esti acasa, economisind astfel curent electric.

2. Plaseaza un ventilator simplu pentru a face aerul sa circule în toata casa. Daca ai o casa cu etaj, ideal ar fi sa plasezi ventilatorul la etaj si sa deschizi geamurile la parter. Daca stai într-un apartament, vei obtine cel mare efect daca închizi geamul de lânga ventilator si deschizi geamurile mai îndepartate. Circulatia aerului va face, totodata, ca transpiratia de pe piele sa se evapore, ceea ce îti va asigura un confort termic crescut. Se estimeaza ca, atunci când ne aflam în raza de actiune a unui ventilator, temperatura pe care o simtim este cu 3-8 grade mai rece. Astfel, poti mari temperatura la care functioneaza aerul conditionat obtinând acelasi efect.

Aer_conditionat
citeste articolul integral pe Money.ro 

Vizualizari: 1.295

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *