12.01.2020 0:13

Cum putem scoate o incapere din anonimat?

Pattern-urile, culorile tari, mixul de stiluri sunt doar cateva modalitati prin care putem scoatem o incapere din anonimat. In 2013 recomandarile in materie de design interior sunt dintre cele mai diversificate, mai complexe si mai simplu de aplicat.

O culoare inedita poate fi aleasa pentru a vopsi o portiune a incaperii pe care o amenajam, fie ca incadram un perete, usile despatitoare sau folosim o culoare tare ca substitut pentru o opera de arta pe care in mod normal am expune-o, putem vopsi cateva polite, sau putem crea un joc neobisnuit de asocieri.

Modele, pattern-uri, imprimeuri. Putem utiliza agresiv un print, putem opta pentru o insertie subtila a unui singur model sau putem mixa doua modele, cu conditia sa folosim o tematica similara pentru imprimeul secundar, mentiune valabila doar daca nu ne dorim un stil eclectic. E important sa stim si pentru ce anume alegem modelele si imprimeurile, efectul va fi diferit in cazul in care decoram podeaua sau peretii, fata de efectul pe care il vor avea draperiile cu acelasi imprimeu si chiar fata de impactul vizual al tapiteriilor din amenajare.

Prin actualizarea a ceea ce exista deja in amenajare putem crea transformari neasteptate ale interioarelor: perdelele devin tapiterii, tapiteriile devin perne, mobilierul cu defecte poate fi pictat, slefuit, tablorile reinramate, abajururile pot fi redecorate.

Mixul de stiluri este inca in tendinte, stilul traditional este usor asezonat cu piese moderne si culori ale anului. Putem realiza un astfel de mix cu ajutorul mobilierului sau prin finisaje, putem avea ca baza un stil formal in care sa aducem accente prietenoase design.

Vopseaua luciosa se preconizeaza a fi tot mai utilizata in 2013 pentru decorarea peretelui sau a plafonului, fie ca alegem o culoare puternica, profunda sau un alb imaculat care ne ajuta in reflectia puternica a luminii, efectul va fi unul spectaculos pentru oricare dintre interioarele locuintei.

Arta isi poate face loc in amenajare prin picturi, statuete, un tablou poate restructura vizual complet un spatiu. E important cum vom alege tabloul pentru ca e bine sa insemne ceva pentru noi sau macar sa fim confortabili cu energia si atmosfera pe o creeaza .

Nuantele luminoase folosite in amenajarea unui interior sunt cele care ne fac sa fim mai optimisti si creaza si o iluzie de spatiu. In 2013 aceste nuante au devenit culorile anului si sunt tot mai prezente si pe podiumurile prezentarilor de moda si in general in textile si obiecte decorative.

Sursa: Koncepto via casamea.ro 

Vizualizari: 1.496

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *