10.18.2021 6:41

Culorile metalice, modelele 3D si texturile inspirate din natura

Cele mai noi trenduri în decorarea peretilor: culorile metalice, texturile inspirate din natura si modelele 3D, 

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, culorile metalice, modelele 3D si texturile inspirate din natura sunt cele mai noi tendinte în amenajarea peretilor, iar românii sunt tot mai interesati sa îsi decoreze locuintele urmând noile trenduri.

”Ultimele tendinte în ceea ce priveste decorarea peretilor sunt o sursa de inspiratie privind amenajarea interiorului locuintei. Din acest motiv, magazinele Hornbach vor evidentia în luna septembrie produse noi ce pot aduce o schimbare în ambientul casei”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

În acest sens, românii vor putea alege dintre diversele tipuri de vopsele revolutionare marca Style Color, dezvoltata de Hornbach. Astfel, în gama Style Color ”metal” se regasesc nuantele de auriu si argintiu, care pot schimba radical atmosfera unei camere, conferindu-i un aer fastuos, care va surprinde prin eleganta si unicitate.

Pe de alta parte, gamele Style Color ”nature” si ”sand” vin cu solutii ingenioase pentru nuante si texturi deosebite, inspirate din natura, potrivite pentru nevoia de liniste si confort resimtita cu precadere la începutul toamnei, dupa dinamismul si efervescenta verii. În functie de gradul de intensitate a luminii, vopselele creeaza o suprafata usor marmorata, cu o stralucire discreta.

HB_Plante

”Pentru rezultate optime, le recomandam clientilor sa se asigure ca peretii sunt pregatiti pentru decorare. Astfel, trebuie verificata capacitatea de absorbtie a peretelui, protejate pardoseaua, muchiile si colturile cu banda de hârtie adeziva, grunduit peretele, dar si testata vopseaua într-o zona mica înainte de aplicare”, a subliniat Mugurel-Horia Rusu.

Pe lânga noile game de vopsea marca Hornbach, magazinele pun permanent la dispozitia clientilor si accesoriile necesare proiectelor de amenajare a peretilor.

Modelele 3D, noutatea sezonului în materie de tapet

În paralel cu cele mai recente sugestii pentru vopsirea peretilor, magazinele Hornbach vor pune accent la începutul toamnei pe noua colectie de tapet, în nuante intense si modele în stil baroc pentru spatii mari, dar si texturi ce redau o stralucire discreta, dedicate locuintelor cu suprafete mici.

HB_Amenajare pereti

În materie de tapet, tendinta momentului o reprezinta modelele 3D, care contribuie la crearea unui interior de poveste, acestea fiind completate de modelele în nuante pastel, ce redau locuintei o atmosfera calma, plina de serenitate.

”Atunci când se hotarasc sa îti tapeteze peretii, românii aleg cu precadere modele clasice, dar în acelasi timp sunt deschisi la nou, fiind în acest sens consiliati de catre specialistii nostri cu privire la tendintele actuale. Spre exemplu, o varianta binevenita în domeniul decorarii peretilor este vopsirea tapetului structurat”, a mentionat reprezentantul Hornbach.

O alta  tendinta care se va accentua în urmatoarea perioada este tapetul realizat din fibra de sticla, pretabil în special pentru birouri, spitale, clinici, gradinite, spatii rezidentiale cu trafic intens, dar si pentru locuintele în care se regasesc animale de companie. Avantajelele acestui tip de tapet sunt rezistenta la socuri si zgârieturi, faptul ca nu dezvolta mucegai si ca mascheaza imperfectiunile peretilor. În plus, este recomandat persoanelor alergice.

Plantele care purifica aerul, alegerea optima pentru locuinte

Tot în luna septembrie, când concediile se termina si orasele se aglomereaza cu masini, magazinele Hornbach vor expune o categorie speciala de plante – cele care purifica aerul, având capacitatea de a elimina pâna la 87% din cantitatea de toxine din camera în care sunt amplasate.

Principalele plante care se vor regasi în expozitia pregatita de Hornbach sunt Crinul pacii, Zamioculcas, Feriga de camera, Calathea si Dracaena. Toate acestea prefera locurile luminoase, dar nu contactul direct  cu  soarele, ceea ce le face foarte usor de îngrijit.

”Românii sunt interesati de astfel de plante, atât pentru efectele lor benefice, cât si pentru aspectul exotic pe care îl pot aduce în locuinte, motiv pentru care ne-am gândit sa le venim în întâmpinare cu o expozitie completa, în care sa se regaseasca multiple exemplare, mai mult sau mai putin cunoscute”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

În ceea ce priveste proprietatile de purificare ale acestor plante, fiecare se deosebeste în felul sau. Dracaena, spre exemplu, absoarbe benzenul din substantele  volatile  din  vopseluri,  lacuri  si  adezivi  din atmosfera, feriga  contribuie  la  sporirea  umiditatii din aer, iar Crinul  pacii  absoarbe  noxele din aer si diminueaza efectele nocive ale fumului de tigara. 

Vizualizari: 3.296

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *