07.31.2021 1:29

Crestere de pret in 2014

In anul trecut, preturile apartamentelor din orasul nostru au crescut cu numai 2,50%!

Indicele Blitz a inregistrat in luna decembrie a anului trecut, o valoare de 1.008 Euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca, cea mai ridicata medie a preturilor publice de la inceputul anului.

Tabel-1

Pe parcursul anului 2014, apartamentele din Cluj-Napoca au castigat 2,50%, cresterea fiind constanta, cu mici exceptii, vezi detalii in tabelul de mai sus.

Aceeasi evolutie au avut-o si apartamentele de vanzare din Cluj si vecinatati (comunele Floresti, Baciu si Apahida), indicele Blitz pentru aceasta zona mai extinsa inregistrand in luna decembrie valoarea de 877 Euro/mp, fata de 866 Euro/mp in ianuarie 2014, acest lucru reprezentand o crestere de numai 1,25%.

In ceea ce priveste statistica apartamentelor dupa numarul de camere, in luna decembrie 2014 s-au inregistrat urmatoarele valori:

Tabel-2

Cum va fi anul imobiliar 2015?

Previziunile pentru anul 2015 indica o apreciere moderata a preturilor apartamentelor, o crestere procentuala de o singura cifra, urmand trendul anului 2014.

Premisele economice si bancare sunt favorabile, in contextul dublarii plafonului pentru programul Prima Casa, solicitantii avand la dispozitie 2.500.000.000 de lei.

De asemenea, se vorbeste tot mai mult despre eliminarea din cadrul criteriilor de eligibilitate a constrangerii cu privire la suprafata maxima de 49 mp a locuintei pe care poti sa o detii in proprietate si in acelasi timp sa soliciti un credit Prima Casa.

Programul guvernamental si-ar extinde astfel si mai mult baza de posibili clienti, iar pentru acestia creditul s-ar putea foarte bine numi A II-a Casa.

Indicele Blitz prezinta media preturilor publice ale apartamentelor de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Indicele-Blitz-2014

Echipa Blitz Imobiliare 

Vizualizari: 1.857

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *