01.28.2022 23:08

Creditele Prima Casa au reintrat in top

Creditele Prima Casa au reintrat in TOP credite imobiliare

Daca la inceputul anului observam ca sunt in piata credite ipotecare standard mai bune ca si costuri decat cele oferite prin programul Prima Casa, acum creditele Prima Casa au reintrat in top.

Reducerea DAE (Dobanzii Anuale Efective) la creditele Prima Casa s-a datorat in special reducerii indicelui ROBOR la 3 luni aflat in componenta dobanzii variabile, de la 1,68 la inceputul anului, la 1,47 la inceputul trimestrului doi.

Majoritatea bancilor actualizeaza ROBOR 3M din componenta dobanzilor variabile din contractele de credit, la inceputul fiecarui trimestru (1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie, 1 octombrie) sau cu o zi inainte. Iar in cazul creditelor Prima Casa dobanda este principalul cost, singurul comision fiind cel al Fondului de Garantare.

In cazul creditelor ipotecare, intra in DAE pe langa dobanda si alte comisioane (de analiza dosar, de administrare lunar).

ATENTIE: Cei care aleg sa-si virezi salariul in contul bancii care ii ofera creditul, beneficiaza de reduceri de dobanda intre 0,2% si chiar 2,2% la marja (promotie Credit Agricole pana pe 30 iunie) sau sunt scutiti de plata unor comisioane.

Prima casa

sursa: FinZoom.ro 

Vizualizari: 1.660

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *