12.06.2021 2:34

Costurile suplimentare ale unei tranzacţii imobiliare

Costul unei tranzacţii imobiliare nu se constituie doar din preţul de cumpărare al imobiliului.  Există costuri suplimentare care trebuie luate in calcul înainte de încheierea tranzacţiei, dar şi imediat după finalizarea acesteia. Imopedia.ro prezinta costurile care trebuie luate în calculul final al preţului de cumpărare.

  • La cumpărarea unui imobil nou se percepe TVA de 24%, iar pentru orice tip de case se plătesc taxe notariale şi comisionul pentru agenţia imobiliară, la care se percepe uneori şi TVA.

 

  • Atenţie la creditele imobiliare! Pe langa avans şi rate lunare trebuie luate în calcul  şi alte comisioane, asigurări şi garanţii, fără de care banca nu acordă creditul ipotecar. În unele cazuri acestea pot creşte dobânda , în funcţie de condiţiile băncii.

 

  • Verificaţi ce este cuprins în preţul de vânzare! Preţul din pliant poate fi ridicat de alte costuri. În afară de TVA  la preţul apartamentului se mai pot adăuga şi preţul garajului sau al locului de parcare,  precum şi a spaţiilor comune sau a unor terase.

 

  • Nu mizaţi pe faptul că achiziţia unui apartament vechi implică costuri mai mici. De multe ori  renovarea unui apartament vechi costă foarte mult; amenajarea modernă şi instalaţiile noi pentru un apartament sau o casă veche, părăginită, pot egala costurile de achiziţie.  Parchetul care scarţâie şi este umflat, instalaţie electrică veche, tocuri scorojite la ferestre , uşi crăpate, pereţi jupuiţi, băi murdare şi vechi sunt doar câteva probleme cu care v-aţi putea confrunta într-un imobil vechi.
Vizualizari: 1.391

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *