10.27.2021 3:37

Constructia casei – de ce sa apelezi la un constructor profesionist?

Constructia unei case este un pas important si o mare necunoscuta, pentru cei mai multi dintre proprietari. Din pacate, greselile sunt inevitabile, dar pentru a evita erori grave si pentru a construi casa dorita este necesara o documentare temeinica inainte de constructie si colaborarea cu o echipa de specialisti.

Specialistii ne sfatuiesc sa lucram cu un constructor profesionist, chiar daca costa mai mult decat concurenta. Pe termen lung va aduce mai degraba economii, prin calitatea lucrarii prestate.

„La noi, chiar daca proprietarul vrea sa lucreze cu un constructor, echipa lui, subcontractorii lui, se gaseste imediat un cor de asa zisi cunoscatori care ii turuie cu vehementa sa nu cumva sa faca o asemenea greseala. Ca poate la fel de bine sa isi puna si singur acoperisul, ca poate sa faca si instalatiile sanitare singur, la o adica. Sau macar sa ia un zilier de pe strada, cel mai ieftin eventual, ca o sa faca o economie uriasa. Lucrurile nu pot fi mai departe de adevar”, spune arhitect Andrei Adamescu, CEO Arch-Tech.

Primul beneficiu care vine din lucrul cu un constructor bun, dincolo de experienta, este relatia pe care el o are cu subcontractorii, cum sunt  zidarii, electricienii, instalatorii, etc.

Preturile pe care le cer subcontractorii sunt intotdeauna mai mici, pentru constructori. In primul rand pentru ca acestia le asigura volumul de munca. In al doilea rand, pentru ca persoanele fizice le pot face munca mult mai dificila prin lipsa de cunostinte in domeniu si pretentiile uneori nerealiste.

O mare greseala este facuta de cei care cred ca economisesc bani pentru ca nu isi cumpara un plan personalizat pentru casa. Planul trebuie cumparat chiar inainte de a angaja constructorul. Daca exista greseli de constructie din lipsa planului, constructorul nu este responsabil. Deci proprietarul plateste reparatiile.

Fara planul casei, nu se poate face o estimare de cost pertinenta. Nu se pot face estimari nici pentru materialele necesare. Fara plan, constructorul nu stie cat de complicat va fi sa ridice casa, deci nu poate da o estimare de pret. De asemenea, subcontractorii nu vor putea lucra coerent, pentru ca echipele vin succesiv si niciuna nu va sti ce a facut cealalta.

Sursa: imopedia.ro 

Vizualizari: 1.900

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *