12.06.2021 2:43

Chiriile in centru

Cat costa o chirie in centrul marilor orase ale tarii

Valul de ieftiniri declansat de perioada de recesiune a ‘lovit’ puternic si segmentul inchirierilor de apartamente, astfel ca, in momentul de fata, cu 200 Euro/luna se poate locui in centrul oricarui mare oras din tara.

In Cluj-Napoca, chiriile solicitate pe segmentul garsonierelor pornesc de la 200 Euro/luna pe luna. Cu un asemenea buget poate fi inchiriata o locuinta in bloc vechi de 28 mp utili, complet mobilata si utilata.

Pentru locuintele cu doua camere, pretentiile proprietarilor incep de la 250 Euro/luna. Acesta este pretul cerut pentru un apartament de 46 mp, partial mobilat si situat la ultimul etaj al unui bloc vechi.

In zona P-ta Mihai Viteazu, o unitate locativa cu 3 camere, cu o suprafata de 60 mp, complet mobilata si utilata, are un pret cerut de 330 Euro/luna,iar in cazul constructiilor noi chiria poate ajunge la 400 Euro/luna

In Timisora, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 Euro/luna. Atat costa, spre exemplu, o locuinta mobilata, cu o suprafata de 35 mp, situata in apropiere de Parcul Rozelor.

In Brasov, o unitate locativa monocamerala poate fi inchiriata cu cel putin 180 Euro/luna. Pentru o garsoniera din Centrul Civic, amplasata in bloc vechi si cu o suprafata de 35 mp, proprietarul solicita o suma de 190 Euro/luna.

DownTown

sursa: Edil Cluj-Napoca 

Vizualizari: 1.383

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *