12.06.2021 2:08

Cererea de locuinte eficiente energetic a crescut semnificativ

Cererea de locuinte eficiente energetic a crescut semnificativ in ultima perioada, asa cum o demonstreaza succesul de care se bucura Amber Gardens, primul proiect rezidential de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei „case pasive”.

Proiectul Amber Gardens, dezvoltat de compania Alesonor, a inregistrat vanzari record anul acesta si confirma o cerere din ce in ce mai mare pentru locuintele eficiente energetic. Acesta va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni – Tunari, langa padure. Complexul rezidential va cuprinde 60 de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta, consum energetic redus semnificativ si costuri mai mici de intretinere.

Astfel, pana in acest moment au fost vandute 14 locuinte verzi de lux iar una dintre tranzactii a fost intermediata de catre compania Romtor Real Estate, valoarea acesteia fiind de 300.000 euro.
„Suntem foarte bucurosi ca am adaugat in portofoliul nostru intermedierea cu succes a tranzactiei uneia dintre locuintele ce alcatuiesc primul ansamblu rezidential care demonstreaza ca adevaratul lux este verde si de inalta calitate. Locuintele Amber Gardens consuma de 5 ori mai putina energie decat o locuinta clasa A cu dimensiuni similare, si de 9 ori mai putina energie fata de o locuinta standard (clasa C)”, a declarat Bogdan Ripeanu, Director Departament Rezidential – Romtor Real Estate.
Investitia intr-o casa verde de lux, de 250 m2 si un teren de aproximativ 650 m2 porneste de la 264.000 euro + TVA. De asemenea, in cadrul ansamblului rezidential exista un model de casa cu suprafata mai mica, de aproximativ 200 m2, pentru care pretul porneste de la 195.000 euro + TVA.
In 20 ani, datorita eficientei energetice, locuitorii Amber Gardens pot economisi aprox.50.000 euro.

Zahlavie

 Sursa.

Vizualizari: 2.468

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *