01.28.2022 22:49

Ce trebuie să ştii dacă vrei să investeşti în imobiliare

Investiţiile in proprietăţile imobiliare sunt la momentul actual cele mai sigure afaceri. Cei care investesc în locuinţe pe care ulterior le inchiriază vor avea un câştig moderat, dar sigur în timp.

Proprietăţile învechite nu sunt cea mai bună investiţie

Mulţi clienţi fără experienţă în real estate se orientează către proprietăţi învechite sau chiar aflate într-o stare avansată de degradare, gândindu-se că, renovând-o, îi vor ridica puternic valoarea. Abia după achiziţie, aceştia ajung la concluzia că întregul proces poate fi mult mai costisitor şi epuizant decât estimările iniţiale. Dacă lucrările de modernizare durează prea mult timp şi au costuri prea ridicate, nu înseamnă decât că va trece mai multă vreme până la recuperarea investiţiei. Specialiştii ne sfătuiesc să analizăm cu atenţie acest aspect.

Apartamentele din cartierele muncitoreşti sunt cele mai sigure investiţii

Unul dintre principiile imobiliare importate de peste Ocean spune că cele mai importante trei criterii ale unei proprietăţi sunt „zona, zona şi iar zona”. Dar tot specialiştii americani avertizează: locuinţele amplasate în zonele „fierbinţi” (cele ultra-centrale, din cartiere exclusiviste sau foarte aproape de plajă) sunt cele care au şi cele mai mari riscuri – costurile de întreţinere sunt mai ridicate, clienţii sunt mai puţini şi mai pretenţioşi. În schimb, locuinţele cu preţ mediu, din cartierele muncitoreşti, reprezintă cele mai sigure investiţii imobiliare.

Proprietăţile din clădirile cu puţini locatari nu sunt o alegere bună

Apartamentele din blocurile noi, fără locatari, nu reprezintă una dintre cele mai bune investiţii: chiriaşii vor evita să aleagă o astfel de adresă, costurile de întreţinere pe timp de iarnă vor fi mai ridicate şi, mai mult, actele de vandalism sunt mai dese în astfel de clădiri. Consultanţii imobiliari cu experienţă nu ne sfătuiesc să ne plasăm banii în proprietăţile din clădirile cu puţini locatari, deoarece vor trece luni bune, dacă nu chiar ani, până când vom reuşi să închiriem sau să obţinem o chirie mulţumitoare.

Specialiştii spun să pornim la drum cu ideea că vom deţine cât mai mult timp proprietatea achiziţionată, astfel încât să ne facem toate calculele pe termen lung şi să cumpărăm ceva de calitate. Mai mult, dacă ne vom plasa banii într-o proprietate care îndeplineşte toate criteriile de mai sus, cu siguranţă vom avea numai de câştigat.

Sursa: imopedia.ro
 

Vizualizari: 1.372

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *