12.06.2021 2:09

Ce este de preferat pentru afacerea ta: un spatiu comercial individual sau un spatiu in cadrul unui centru comercial?

Fie ca ne referim la mici intreprinzatori sau la marii retaileri, dilema spatiilor comerciale exista pentru fiecare dintre acestia.

Ce este mai profitabil? Un spatiu stradal sau in mall? Care sunt plusurile si minusurile detinerii unei locatii intr-unul din centrele comerciale ale orasului. Ne-am propus sa le detaliem mai jos.

Evident, in functie de tipul de afacere, dar si de oras, de stilul de viata a populatiei, de accesul la centrele comerciale, acesti parametri pe care ii vom prezenta vor fi diferiti. Insa, in linii mari, situatia se prezinta astfel:

De ce sunt mai bune spatiile individuale fata de cele din mall?

1. Un spatiu individual ofera posibilitatea de personalizare.

Astfel, companiile pentru care identitatea reprezinta un mod de a face afaceri, vor prefera acest tip de spatiu, unde isi pot desfasura intreaga signalistica: culorile, sigla, standard de locatie. In general bancile, farmaciile si lanturile de magazine de produse de lux vor fi clientii acestor spatii stradale.

2. In prezent, un spatiu comercial stradal, are o chirie mai mica decat spatiile din malluri.

Daca la nivelul anului 2007, chiriile spatiilor comerciale din zona centrala a Clujului ajungeau la o chirie de 100 de euro/mp, in prezent sumele variaza intre 25-40 euro/mp, fata de spatiile din mall unde chiriile sunt de 50-60 euro/mp.

3. Pentru afaceri din sfera alimentatiei publice, spatiile stradale sunt cele preferate.

Zona centrala are un trafic pietonal la nivelul mallurilor, iar categoria de clienti din randul turistilor reprezinta un plus fata de traficul din mall.

De ce sunt mai bune spatiile din mall decat spatiile stradale?

1. Spatiile din mall iti asigura un trafic de clienti indiferent de conditiile meteo.

Mallul reprezinta, prin concept, un un centru de servicii multiple grupate in acelasi loc. Astfel, clientul unui mall are posibilitatea de a-si face cumparaturile(alimentare) zilnice, sa-si cumpere haine, incaltaminte, sa cumpere carti, are acces la farmacii, la banci, la companii de asigurari sau de telecomunicatii, poate beneficia de servicii de alimentatie publica, de divertisment, etc.

2. Spatiile din mall presupun investitii de amenajare minime, in comparatie cu amenajarea spatiilor stradale.

3. Mallul ofera clientilor locuri de parcare suficiente, in comparatie cu zona aglomerata centrala unde durata cumparaturilor poate fi uneori mai mica decat timpul necesar gasirii unui loc de parcare.

Succes!

Despre autor: Blitz Imobiliare – agentie imobiliara din Cluj Napoca, ce ofera o gama larga de oferte si servicii imobiliare: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale si terenuri etc.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M. 

Vizualizari: 1.001

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *