01.28.2022 22:41

Ce aduce nou luna iulie in materie de taxe pentru romani

Luna iulie se anunta pentru cetatenii romani si buna si rea. Scumpiri, ieftiniri, majorari de salarii, schimbari privind impozitul, sau amenzi mai mari, toate acestea sunt programate pentru cea de-a doua jumatate a anului 2013.

Pe de-o parte, romanii vor plati facturi mai mari cu 8% la gazele naturale, dar pe de-alta parta, furnizorii de energie electrica anunta ieftiniri pe cap de persoana cu 1,30%. Salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 750 lei, la 800 lei, insa aceasta imbunatatire prezinta si aspecte mai putin neplacute, astfel ca o data cu salariile vor creste si amenzile pe care le vor avea de platit soferii indisciplinati.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) bulverseaza comunitatea prin cele doua anunturi care vor fi puse in vigoare de azi: se pare ca pretul la energia electrica livrata consumatorilor se va miscora in medie cu 1,30%, in conditiile in care consumatorii casnici vor primi cu 10% mai putina energie de pe piata reglementata, ceea ce ar echivala cu o scumpire a energiei cu 1%.

Potrivit Codului Rutier, amenzile contraventionale sunt stabilite in functie de valoarea numarului de puncte-amenda aplicate, iar un punct-amenda valoreaza 10% din valoarea salariului minim. Odata cu majorarea salariului minim, punctul de amenda va urca,deci,  de la 75 la 80 lei.

De azi, vorbim mai ieftin in roaming. Operatorii de servicii roaming au fost obligati sa aplice de la 1 iulie tarife mai mici decat cele de pana acum, potrivit ANCOM. Cel mai mare tarif pentru un apel efectuat in roaming nu va depasi 0,24 euro/minut(fara TVA), in timp ce, pentru un apel primit, abonatii vor plati maxim 0,07 Euro/minut(fara TVA).

Tot pentru 1 iulie, era planificata reducerea TVA-ului la paine la 9%, insa aceasta ordonanta nu va fi pusa in vigoare de azi. Reprezentantii FMI au propus o discutie in vederea luarii unei decizii in cazul acestei ordonante.

Si introducerea impozitului forfetar, care urma sa fie pus in vigoare de la 1 iulie, a fost amanata pentru 1 octombrie, de catre autoritati. Acesta va fi stabilit ca o suma fixa, in functie de anumiti indicatori pentru fiecare domeniu de activitate, urmand ca firmele sa plateasca mai putin decat daca ar aplica o cota de 16% pe profit sau 3% pe venit.

Ramona Țuțuianu

Vizualizari: 1.674
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *