10.20.2021 23:40

Case pe structura de lemn sau case din lemn?

Iata un punct de plecare pentru cei care se gandesc la constructia unei case din lemn sau una pe structura de lemn. Deciziile finale se iau doar alaturi de un specialist.

In primul rand, trebuie facuta o distinctie clara intre case din lemn si cele pe structura de lemn.
Cele pe structura de lemn au fundatia exact ca cele pe caramida, cu diferenta ca structura de rezistenta este realizata din lemn de rasinoase, iar peretii sunt placati pe cele doua fete cu OSB, fapt ce contribuie la eficienta energetica a acestor case, asa cum precizeaza cei de la Romwoodhouse.
Contrar ideilor preconcepute, acestea nu prezinta un pericol mai mare la incendii decat o casă traditionala – conditia fiind sa se respecte normele. Referitor la pret, acesta va fi mai mare decat al unei case tranditionale, avand in vedere faptul ca o astfel de casa este ecologică si pasiva, spun reprezentantii Romwoodhouse.

Pe de alta parte, casele din lemn sunt construite integral din lemn si au atat avantaje, cat si dezavantaje. Acestea pot fi prefabricate si terminate intr-un timp mai scurt (trei luni pot fi de ajuns pentru ridicarea unei astfel de case). Sunt rezistente la cutremure (lemnul este un material elastic) si la incendii sau inundatii atat timp cat lemnul din care sunt fabricate este tratat corespunzator.

O casa din lemn poate fi si cu 15% mai incapatoare (vorbim de aceeasi suprafata construita), deoarece placa de lemn este mai subtire decat caramida.
Casele din lemn sunt cel mai des intalnite la munte, fiind locuinte temporare, adica de vacanta. Rar o sa vedeti una la oras.
Pentru siguranta si trainicie, casele din lemn trebuie intretinute atat ignifug, cat si hidrofug periodic, din doi in doi ani.
Specialistii va sfatuiesc sa nu construiti aceste case foarte inalte. Doua etaje reprezinta o inaltime ideala.

004_woodhouse_05b

Sursa.

Vizualizari: 2.629

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *