01.17.2022 1:16

Casa Verde Cânepa

A început sesiunea de înscrieri în proiectul Casa Verde Cânepa
sustinut de Hempflax si Carmeuse

Au început înscrierile la Casa Verde Cânepa, proiect care ofera puzderie de cânepa si var pentru 3 case. HempFlax, pionier al cultivarii si procesarii cânepii industriale în Europa, din anul 1998, lider pe segmentul de cultivare si procesare cânepa, si Carmeuse, lider mondial în producerea varului, au demarat proiectul Casa Verde Cânepa, prin intermediul caruia se va acorda cantitatea integrala de puzderie si var necesara realizarii a 3 proiecte de casa.

Proiectele câstigatoare vor fi alese conform planurilor încarcate pe site-ul www.casaverdecanepa.com, iar valoarea totala a premiilor ce pot fi oferite este de aprox. 5.000 Euro pentru fiecare dintre cele 3 case, în functie de tipul proiectelor.

Ce beneficii aduc constructiile pe baza de cânepa si var SuperCalco

Materialele utilizate lasa peretii sa respire, permitând transferul umiditatii (vaporilor de apa) prin acestia, nu formeaza condens si contribuie la un control mai bun al calitatii aerului si umiditatii.

“În cazul utilizarii zidariei de cânepa si var, conductivitatea termica este mult scazuta comparativ cu solutiile clasice pe baza de ciment. De asemenea, vorbim de un PH ridicat, care ofera protectie împotriva mucegaiului, bacteriilor si alergenilor si de un material mai flexibil decât cimentul, rezistent la foc, care poate reduce considerabil crapaturile”, explica Oana Suciu, Director General, HempFlax Romania.

Puzderia de cânepa este produsa de HempFlax în judetul Alba si constituie un produs secundar ce reprezinta partea lemnoasa a tulpinii, rezultata dupa extragerea fibrelor tehnice si întrebuintata ca material pentru constructii ecologice.

img (1)

Varul va fi asigurat de Carmeuse Holding, lider mondial în fabricarea produselor pe baza de var si calcar. Carmeuse ofera solutii performante, economice si prietenoase cu mediul, pentru o gama larga de aplicatii în domeniul industrial, comercial si de mediu. Cu peste 150 de ani de experienta în producerea varului, a calcarului cu continut ridicat de calciu, varului cu diverse granulatii si agregatelor, compania ofera produse indispensabile marilor industrii din domeniul otelurilor, energiei, mediului si constructiilor.

Cine se poate înscrie în programul Casa Verde Cânepa?

Poate depune dosarul pentru înscriere în program orice persoana fizica ce are în vedere fie construirea, în regie proprie, a unei case noi, fie un proiect de renovare.

Perioada de înscriere are loc începând cu data de 15 octombrie si pâna la 31 decembrie 2016. Toate informatiile despre program sunt disponibile pe site-ul casaverdecanepa.com.

img (2)

Cum se realizeaza înscrierile?

În perioada 15 octombrie – 31 Decembrie 2016, participantii la campanie, trebuie sa:

1. Încarce pe www.casaverdecanepa.com planurile de arhitectura în faza DTAC, pentru proiectul ce urmeaza a fi realizat în anul 2017, în format .PDF;

2. Posteze pe pagina personala de Facebook link/mentiune la proiectul încarcat;

3. Postarea pe pagina personala de Facebook trebuie însotita de tag-urile #casaverdecanepa, #hempflaxromania, #carmeuseromania;

4.  Un participant va putea câstiga un singur premiu oferit prin vot online pe www.casaverdecanepa.com si ulterior jurizare în cadrul prezentului concurs;

5.  IMPORTANT! Postarea trebuie sa fie setata ca fiind publica în pagina de Facebook pentru a putea fi contorizata si validata.

Toate detaliile referitoare la procedura de înscriere sunt disponibile online pe: http://casaverdecanepa.com/fisiere/regulament.pdf

img (3)

Care sunt criteriile de selectie

“În etapa a II-a, jurizarea se va realiza având în vedere originalitatea si creativitatea motivatiei care sustine si descrie ideea de a construi cu canepa si var, cantitatea de canepa si var folosita, precum si diversitatea utilizarii pentru zidarie exterioara, interioara, izolare acoperis, sape, etc”, adauga Oana Suciu, Director General, HempFlax Romania.

De asemenea, foarte important este ca toata zidaria sa fie realizata din cânepa si var si ca proiectul sa se doreasca a fi finalizat în perioada de primavara – vara  a anului 2017.

Câstigatorii vor fi desemnati prin vot online în luna Ianuarie 2017, astfel: primele 10 proiecte care au obtinut cel mai mare numar de voturi online vor intra în faza a 2-a a concursului, în care un juriu format din reprezezentanti Hempflax, Carmeuse si ONG-uri va alege cele 3 proiecte câstigatoare.

img (4)

Carmeuse Holding si HempFlax se alatura Administratiei Fondului pentru Mediu în demersul acesteia de a îndemna si sprijini constructorii în a folosi surse regenerabile pentru optimizarea energetica a cladirilor: izolarea locuintelor (cânepa, lâna, vata minerala bazaltica, pluta, perlit, celuloza), zidarie din cânepa si var, dar si finisaje (tencuieli, adezivi, vopseluri si amorse, fara Compusi Organici Volatili) folosind materiale cu amprenta redusa de carbon, non-toxice si din surse regenerabile cu impact implicit asupra calitatii mediului interior. 

Vizualizari: 11.298

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *