09.16.2021 21:52

Casa fara credit

Cum poti sa-ti achizitionezi un apartament fara credit bancar?

Tot mai multi români accepta sa-ti vânda în rate casele, apartamentele sau terenurile, direct clientilor, fara interventia bancii. Vor un avans de 10-20.000 Euro, iar restul sumei poate fi achitata în 10 ani.

Cumparatorii sunt dispusi sa suporte un pret mai ridicat, în loc sa dea aceeasi bani pe comisioane bancare si dobânzi. Iar sistemul de rate la proprietar este legal, sustin notarii, care încheie zeci de asemenea contracte, în fiecare luna.

Cum functioneaza sistemul de „rate la proprietar”?

Pentru un apartament de 60.000 euro, de exemplu, dupa avansul de 10.000 Euro, clientul se poate muta în el. Continua sa plateasca rate fixe, fara dobânda sau comisioane, timp de 3-5 sau chiar 10 ani, depinde de câta rabdare are proprietarul. Pentru acesta din urma, avantajul este ca poate cere un pret mai mare decât cel de pe piata.

Apartment

Contractul este la fel cu unul clasic de vânzare-cumparare. În el se trece numarul ratelor si valoarea avansului. Titlul de proprietate se poate dobândi de la început sau la finalul platii ratelor, depinde de cum stabilesc partile„, a declarat pentru protv.ro Miruna Popescu, purtatorul de cuvânt al Uniunii Notarilor din România.

Acest sistem de plata este din ce în ce mai întâlnit în anunturile postate de proprietari pe Internet. Poate si pentru ca majoritatea românilor nu au rabdare sa tina imobilul la vânzare mai mult de o jumatate de an, sustin expertii imobiliari.

Elegant-Apartment

citeste articolul integral pe Money.ro 

Vizualizari: 1.339

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *