01.28.2022 21:44

Casa ecologica Three Glens din sud-vestul Scotiei

 Casa ecologica izolata termic cu lana de oaie

Casa ecologica Three Glens este o casa cu 5 dormitoare din sud-vestul Scotiei ce etaleaza solutii sustenabile generate de resurse locale, cu un design aflat in armonie cu peisajul natural inconjurator.

Arhitectii Mark Waghorn Architects au colaborat indeaproape cu clientul pentru a putea profita de resursele si materialele locale.

Izolata termic cu lana de oaie de la ferma proprie si echipata cu o turbina de vant, casa din piatra si lemn isi adaposteste locuitorii de conditiile dure ale mediului local.

Piatra folosita pentru integrarea casei in sit a fost stransa din imprejurimi pe parcursul ultimilor ani, in timp ce copacii de stejar cazuti pe sit au fost utilizati la placarea peretilor din lemn.

Partial ingropata in panta terenului, casa este acoperita cu gazon, constructia fiind mascata de la distante mari.

Ferestrele largi, tripan, aduc lumina naturala in interiorul casei, o incapere inchisa in panouri din sticla contribuie la reducerea necesarului de caldura, in timp ce termoizolatia din lana de oaie si sistemele de ventilatie a aerului, de transfer al caldurii, incalzirea in pardoseala si panourile solare pastreaza o temperatura interioara confortabila.

O turbina de vant genereaza energia electrica necesara casei.

sursa: Roarhitect.ro 

Vizualizari: 1.316

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *