12.06.2021 2:23

Casă cu gradină pe 100 metri pătraţi

Pe un teren de aproximativ 100 de metri pătraţi poţi avea o locuinţă cu grădină. Maeştri ai construcţiilor pe verticală, japonezii vin cu o idee de casă ce poate fi ridicată pe mai puţin de 50 de metri pătraţi.

Prezentată pe Freshome.com, locuinţa are o amprentă la sol de doar 45,55 de metri pătraţi şi o suprafaţă totală (construită) de circa 91 de metri pătraţi, potrivit datelor afişate pe site-ul biroului de arhitectură Eana. Desfăşurată pe două etaje, casa Hyioshi se distinge în primul rând prin exploatarea inteligentă a spaţiului disponibil, locuinţa fiind concepută pentru un cuplu tânăr.

Având o formă simplă, paralelipipedică, casa creată de japonezi apare, din afară, ca o combinaţie neaşteptată între o structură grea, din beton, şi suprafeţele vitrate mari de pe laterale. La interior, efectul ferestrelor largi iese în imediat în evidenţă, prin lumina ce reuşeşte să se strecoare în fiecare colţişor. Comunicarea cu natura, cu exteriorul, se face nu doar prin intermediul ferestrelor, ci şi prin terasa amenajată la etajul superior, ce lasă deschisă calea spre cer. Un alt element distinctiv al proiectului este faptul că arhitecţii nu separă net zonele de „socializare” ale locuinţei, acestea fiind legate mai degrabă prin scări sau pereţi parţiali; camerele tradiţionale par astfel să curgă şi să se verse unele în altele, în mod cât se poate de firesc.

Sursa: imobiliare.ro 

Vizualizari: 1.837
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *