01.17.2022 0:52

Campania de defaimare a Grupului Velux pierduta de Fakro

Fakro pierde campania de defaimare a Grupului Velux

Fakro, competitorul polonez al companiei daneze Velux, pierde plângerea catre Comisia Europeana, care a fost folosita începând din anul 2012 ca baza pentru campania de defaimare a Grupului Velux în majoritatea tarilor europene.

Dupa o investigatie care a durat 6 ani, Comisia Europeana a respins plângerea formulata de Fakro împotriva celui mai cunoscut producator de ferestre de mansarda, compania daneza Velux. Purtatorul de cuvânt al Comisiei, Ricardo Cardoso, a confirmat presei internationale ca s-au realizat investigatii cuprinzatoare privind acuzatiile aduse împotriva Velux si nu s-au constatat încalcari ale Grupului Velux în ceea ce priveste regulile concurentei.

„Speram ca decizia Comisiei Europene sa puna capat acestei lungi liste de plângeri pe care Fakro le-a invocat împotriva Velux, atât în presa, cât si în cadrul unor conferinte. Este absolut esential pentru noi sa fim corecti în relatia cu concurenta si nu avem niciun motiv sa ne comportam altfel. Avem produse de calitate si servicii de nivel ridicat, astfel încât avem nevoie doar de o concurenta loiala pe pietele pe care operam”, spune David Briggs, CEO al Grupului Velux.

Fakro a descris cazul ca fiind un exemplu al conditiilor concurentiale dificile cu care companiile din Europa de Est se confrunta atunci când încearca sa câstige cota de piata în tari vechi ale UE. Pentru a-si sustine si face cunoscut punctul de vedere, producatorul polonez a derulat mai multe campanii în mass-media internationala si a apelat la sustinerea politicienilor din Polonia.

Velux 1

„Deoarece Comisia a investigat cazul, am decis sa nu comentam acest lucru din respect pentru activitatea autoritatilor. Dar a fost o experienta neplacuta având în vedere masura în care un concurent a fost dispus sa critice Velux. Clientii nostri ne-au cerut, de asemenea, raspunsul nostru la acuzatiile aduse si multi au fost socati sa auda cât de departe a fost dispus Fakro sa mearga”, spune David Briggs.

Briggs face referire la probabil cel mai mare caz de ancheta cu privirea la spionajul industrial desfasurat în Danemarca, unde un angajat la înalt nivel al Velux a contactat printr-un intermediar oficialii companiei Fakro pentru a le vinde câteva mii de documente confidentiale Velux si înregistrari ale întâlnirilor interne privind clienti, produse, inovatii si strategia Grupului. Fakro a admis în mass-media din Polonia ca manageri de vârf din Fakro s-au întâlnit de mai multe ori cu doi intermediari în legatura cu poten?iala achizi?ie a documentelor secrete sustrase din Velux.

„Acest caz arata în mod clar ca Velux si Fakro au opinii foarte diferite asupra concurentei loiale. Sper ca Fakro sa accepte decizia si sa-si petreaca timpul în a fi competitor pe piata, în loc sa prezinte acuzatii si sa deruleze o campanie de defaimare”, afirma David Briggs.

Politia daneza continua sa investigheze cazul de spionaj industrial împotriva Velux.
Fakro a înaintat autoritatilor de concurenta o plângere împotriva Grupului Velux, iar în 2008 a avut loc un raid la câteva filiale ale companiei daneze. Aceasta ancheta nu a scos la iveala semne de încalcare de catre Veluxa normelor cu privire la concurenta.

Velux 2 

Vizualizari: 6.351
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *