10.21.2021 4:16

Avem confirmarea: avem cele mai scumpe apartamente din tara

Cele mai scumpe apartamente de vanzare din tara sunt in Cluj!

Pentru a II-a luna consecutiv, Clujul este in fata capitalei in ceea ce priveste preturile medii publice ale apartamentelor de vanzare. Mai mult, diferenta s-a marit pe fondul cresterii accelerate a preturilor din Cluj si a unei luni de stagnare in capitala.

chart-septembrie2015

Indicele Blitz in luna septembrie: 1.105 euro/mp

indice10_01

Conform indicelui Blitz, apartamentele din Cluj au castigat in luna septembrie in medie 35 Euro/mp, ceea ce inseamna o crestere de 3,27% fata de luna august. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in randul locuintelor cu un grad redus de confort, de 1-2 camere, perfecte pentru studenti si pentru familii tinere, accesibile creditarii prin Prima Casa si nu numai.

Comuna Floresti depaseste pragul de 600 Euro/mp, iar cart. Manastur depaseste pragul de 1.000 Euro/mp !

indice10_02

Florestiul este primul in topul cresterilor procentuale desi ca valoare bruta, cresterea este la nivelul unor cartiere din Cluj, de exemplu cart. Marasti sau cart. Zorilor, unde indicele Blitz a inregistrat mariri de preturi de peste 50 Euro/mp.

In acelasi timp apartamentele din cart. Manastur au depasit pragul psihologic de 1.000 Euro/mp, lucru previzibil ca urmare a trendului crescator din ultimele luni.

Topul cartierelor Clujului este dominat de cartierele vechi, acestea ocupand primele 5 pozitii ale clasamentului

1. Centru 1.265 Euro/mp
2. cart. Zorilor 1.173 Euro/mp
3. cart. Gheorgheni 1.161 Euro/mp
4. cart. Grigorescu 1.125 Euro/mp
5. cart. Marasti 1.123 Euro/mp

Acest val de cresteri de pe piata imobiliara clujeana poate fi justificat de perioada propice tranzactiilor imobiliare, Clujul fiind in primul rand un centru universitar important, dar si de accesul tot mai facil la creditare.

De asemenea, un alt aspect important in acest sens este cel legat de ansamblurile imobiliare noi, construite in zone foarte bune ale orasului, precum si de revenirea in prin-plan a unui obicei din perioada de dinaintea crizei imobiliare: vanzarea apartamentelor inca din faza de proiect.

Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar unic pe piata locala, care prezinta valoarea medie a preturilor publice exprimata in Euro/mp, pentru apartamentele de vanzare din Cluj.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Echipa Blitz 

Vizualizari: 1.926

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *