01.28.2022 22:02

Avantajele acoperisurilor verzi

Poate ati tot auzit in ultima vreme de aceste acoperisuri verzi dar nu intelegeti de unde vine acest interes pentru ele. In afara de spatiul verde deasupra locuintei este foarte util daca locuiesti la oras pentru ca au o serie de avantaje ascunse.

1. Reducerea consumului de energie folosit la climatizare. Un acoperis verde, cu plante si stratul aferent de pamant, se comporta ca un izolator termic.

2. Reducerea gazelor emanate in urma efectului de sera, deoarece stim cu totii ca plantele produc oxigen. In realitate, plantele verzi descompun dioxidul de carbon in zaharuri, in urma fotosintezei, iar oxigenul este eliminat ca un produs secundar al reactiei chimice.

3. Reducerea efectului de insula urbana de caldura. Vara, in interiorul oraselor, lucrurile se cam incing, iar acoperisurile care se supraincalzesc contribuie la cresterea temperaturii in interiorul oraselor. Prin evapotranspiratie, acoperisurile verzi pot contracara acest efect!

4. Reactie mai buna la intemperii. In cazul futunilor care aduc cantitati mari de apa, un strat inverzit preia din apa cazuta pe acoperis, impiedicand inundarile locale, obtinute in urma ploilor violente.

5. Imbunatatirea calitatii apei de ploaie. Plantele descompun compusii cu factor de poluare din apa de ploaie, asigurand o eroziune mai lenta a straturilor care protejeaza planseul casei.

6. Un habitat nou pentru flora si fauna din zona (pasari, fluturi, albine, polenizare cu plante din imprejurimi etc).

7. Din punct de vedere estetic, un acoperis verde poate da o noua infatisare unei cladiri nu tocmai reusite. In plus, in mediile urbane pline de beton, o oaza de verdeata n-a displacut nimanui vreodata.

8. Cresterea calitatii vietii, aceasta in cazul in care primele 7 motive necesita si o definitie comuna!

green-metropolis-large

Green-Roof-article

Sursa.

Vizualizari: 1.476

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *