10.20.2021 23:32

Asigurarea obligatorie a locuintei. Cat de protejat esti?

Multe persoane se intreaba daca se merita sa-si faca si o asigurare  facultativa pentru locuinta  considerand ca sunte deja protejati. Intrebarea este justificata dar raspunsul este firesc odata cu intelegerea adigurarilor obligatorii.

 

Aceste polite au un pronuntat caracter social, judecand dupaa pretul mic platit de proprietari (10 si respectiv 20 de euro), indiferent de suprafata, zona, expunere la risc etc. dar si suma de despagubire. In mare, aceste polite sunt adresate locuitorilor din mediul rural, pentru a le oferi un sprijin minim in cazul producerii unor calamitati, dupa cum afirma si reprezentantii societatilor de asigurare.

Astfel, an de an inundatiile sau alunecarile de teren lasa mii de oameni fara case si bunurile agonisite de o viata, acestia ramanand la mila autoritatilor pentru a-si recupera macar o mica parte din daune. Pe de alta parte, exista si un rationament economic al statului, care prin aceasta lege degreveaza bugetul de stat de o parte din cheltuieli si transfera responsabilitatea de despagubire a celor afectati catre societaţile de asigurare.

Astfel, asigurarea obligatorie iti acorda un sprijin minim necesar pentru refacerea locuinţei in cazul unor dezastre naturale. Totusi, trebuie sa retinem ca aceste polite acopera doar 3 riscuri: inundatii, alunecari de teren si cutremur. De asemenea, despagubirea maxima pe care o poti primi din partea asiguratorului in cazul producerii uneia din cele 3 daune este de maxim 20.000 de euro, insuficient pentru valoarea reala a multor locuinte, nemaivorbind de bunuri.

Rezumand cele analizate mai sus, un lucru este cert: asigurarea obligatorie este o masura sociala, acopera doar 3 riscuri minime iar suma de despagubire este prea mica pentru a-ti recupera eventualele prejudicii.

asigurari_2_

Citeste mai mult. 

Vizualizari: 1.774

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *