12.06.2021 2:56

Apartament de doua camere: culoare si minimalism

Culoare si minimalism într-o locuinta de burlac

Când esti un tânar care tocmai si-a achizitionat prima lui locuinta, cu siguranta vei dori ca spatiul pe care îl creezi sa te reprezinte si sa îti ofere confortul de fiecare zi. Este si cazul proprietarului acestui apartament din Bucuresti pentru care mixul de simplitate si atentie la detalii se traduc printr-o locuinta functionala, cu spatii atent utilizate si amanunte discrete care sa vorbeasca despre propriul lui stil de viata.

La baza amenajarii apartamentului de doua camere, aflat într-un ansamblu rezidential nou din Capitala, au stat doua criterii de baza: armonia, tradusa prin bun-gust, si functionalitatea spatiului de locuit. Primul pas a fost, oarecum firesc, delimitarea clara a zonelor de interes si analizarea planului apartamentului – la început per ansamblu si ulterior în detaliu pentru a fixa dimensiunile, organiza obiectele si alege culorile.

Locuinta are o componenta cromatica unica – nuantele de bej deschis, în culoarea untului, ale mobilierului din dormitor si ale parchetului, care dau sugestia de armonie, ies din anonimat datorita petelor de culoare – galben si violet pentru living sau rosu imperial pentru dormitor. Linia mobilierului pastreaza în toate încaperile rigorile stilului minimalist, cu elemente modulare care dau nota moderna, dar si de adaptabilitate si de utilizare la maximum a spatiului.

Bucatarie

Intrarea în locuinta este folosita estetic si eficient, locatarul apartamentului amplasând imediat în spatele usii de la intrare un dulap încapator, dar punându-si si amprenta personala prin tabloul asezat pe peretele de la intrare, o imagine într-o nota de masculinitate.

Dormitor (2)

Bucataria de tip open-space, care pentru traditionalisti poate parea un punct în minus, este inteligent separata de zona de living print-un element de tip bar folosit ca varianta moderna a locului de luat masa pentru un mic-dejun frugal sau un brunch târziu în weekend. În plus, este pastrata astfel ideea de modernism. Stilul bucatariei este unul tipic pentru o persoana activa, fiind amenajata cu strictul necesar, în culori neutre si rezistente la trafic sau la… experiente culinare.

Living + bucatarie

Locuinta se continua cu living-ul care duce mai departe ideea de minimalism prin alegerea mobilierului. Ceea ce ar putea fi o încapere fara personalitate se individualizeaza prin optiunile cromatice – zona de odihna bicolora, în doua nuante puternice – galben si violet, care da sugestia de caldura si camin prin textura plusata a materialului din care sunt realizate canapeaua si fotoliul. Obiectul de decor asezat atent între cele doua elemente schimba orientarea privirii pe verticala, conferind un aspect tridimensional al încaperii.

Living

Zona de odihna a fost amenajata în doua directii clare – patul generos, ce ocupa principala parte a încaperii, potrivit pentru o persoana activa care cauta în propriul camin confortul dupa o zi plina, dar si individualizarea acesteia prin jocuri de culoare si de texturi. Culorile neutre ale mobilierului si parchetului sunt contrabalansate de rosul puternic al covorului, tabloului si asternuturilor, iar peretele pe care s-a folosit tapet devine centrul de interes pentru privire prin jocul de modele si texturi.

Dormitor (1)

Fotografii realizate în ansamblul rezidential Edenia Titan

Contact Edenia Titan: Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group, 0728 109 907
www.edenia.ro
Designer: Elena Oancea, Lemon Interior Design, 0726 753 195 

Vizualizari: 4.662

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *