12.06.2021 1:55

Aparat de aer conditionat, cu atentie pe consum dar si pe design

Specialistii Daikin va sfatuiesc cum sa alegeti un aparat de aer conditionat, cu atentie pe consum dar si pe design

Atunci când este ales corespunzator, aparatul de aer conditionat ofera o combinatie optima între confort sporit si eficienta maxima. Experitii Daikin România, reprezentanta locala a liderului mondial si european pe piata aparatelor de aer conditionat, recomanda ca alegerea unitatilor de aer conditionat sa se bazeze pe cele mai ridicate niveluri de inovatie si calitate, dar totodata sa respecte câteva reguli de baza, asigurând astfel un nivel ridicat de confort, eficienta energetica, fiabilitate si control pe tot parcursul anului.

Care este dimensiunea corecta a aparatului de aer conditionat?

Selectarea dimensiunii corecte a unui aparat de aer conditionat depinde atât de numarul si marimea camerelor unei locuinte, cât si de dimensiunea si orientarea ferestrelor, de expunerea la radiatia solara, dar si de alti factori. Astfel, pentru alegerea unitatii potrivite este nevoie de calculele si recomandarile unui profesionist.

Ce alegem: sistem split sau multi-split?

În functie de spatiu pot fi alese sisteme split, cu o unitate interioara si una exterioara sau sisteme multi-split, care conecteaza mai multe unitati interioare la o singura unitate exterioara. În cazul sistemelor multi-split, toate unitatile interioare sunt controlate individual si nu necesita instalarea în acelasi timp. În plus, aceasta solutie permite utilizarea de modele si capacitati diferite ale unitatilor interioare, oferind astfel avantaje de ordin estetic, dar si un consum de energie optimizat.

Daikin Romania _Emura white unit

Performanta energetica

Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare a aparatului de aer conditionat si de eficienta modelului. De exemplu, pentru o încapere de dimensiunii medii, o unitate moderna consuma aproximativ 137 kWh de curent electric în timpul unui sezon tipic de racire. Însa, spre deosebire de aparatele clasice, unitatile din gama BLUEVOLUTION, încarcate cu agent frigorific R32, maximizeaza eficienta energetica, reduc consumul de agent frigorific si au impact mult mai redus asupra mediului înconjurator. Pe lânga toate aceste caracteristici, agentul frigorific R32 si compresoarele optimizate garanteaza mentinerea zonei de confort în interiorul casei.

Daikin Romania_ FTXM

Functii inteligente

Fiind o investitie pe termen lung, aparatul de aer conditionat trebuie sa integreze tehnologii inteligente care determina un grad si mai ridicat de confort. O astfel de functie este senzorul „Ochi inteligent”, care detecteaza momentul în care oamenii parasesc camera si intra automat în modul de economisire a energiei.

Daikin Romania_Emura app

Pe de alta parte, alegerea unui aparat de aer conditionat dotat cu functia inteligenta Online Controller asigura un control absolut datorita posibilitatii de a regla temperatura, debitul de aer si modul de functionare al unitatii direct de pe smartphone, oricând si de oriunde. Toate functiile integrate în sistemele Daikin au rolul de a îmbunatati atmosfera interioara si de a facilita utilizarea lor.

Daikin Romania (1)

Montajul aparatului de aer conditionat

De la început sistemul de climatizare trebuie instalat corect, pentru a preveni diverse probleme ce pot varia, de la pierderi de freon, zgomot accentuat în functionare sau chiar defectarea acestuia. Din acest motiv, recomandam montajul cu specialisti certificati în instalarea sistemelor ce contin agenti frigorifici. Acestia pot fi recomandati fie de magazinul de unde s-a achizitionat echipamentul, fie pot fi gasiti pe site-ul producatorului aparatului.

Daikin Romania_ Emura silver unit

Mentenanta regulata

Folosirea si întretinerea corecta asigura o durata lunga de viata a aparatelor de aer conditionat, consumul minimin de energie electrica si preîntâmpina orice probleme de sanatate. Astfel, pentru a beneficia de avantajele oferite de aparatele de aer conditionat, Daikin recomanda întretinerea si verificarea anuala, realizata de catre persoane autorizate. 

Vizualizari: 1.740
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *