01.20.2022 22:36

Amenajarea spatiilor de birouri

Topul industriilor care investesc în  servicii de amenajare a birourilor

Potrivit Techno Office, unul dintre principalii jucatori ai  pietei locale de furnizori de solutii complete pentru amenajarea spatiilor de birouri, 30% dintre companiile care solicita proiecte de amenajare a spatiului de lucru provin din industria de outsourcing, fiind de departe pe primul loc în topul industriilor care investestesc în astfel de servicii. Urmatoarele industrii care completeaza topul sunt FMCG, IT si servicii profesionale.

„Indiferent de industria din care provin, din ce în ce mai multe companii au început sa acorde o atentie sporita nevoilor angajatiilor si apeleaza la solutii profesionale de amenajare a spatiului de lucru”, a declarat  Iuliana Carata, General Manager al Techno Office.

Potrivit analizei realizate de companie, cca. 30% dintre companiile care investesc în astfel de servicii sunt cele din industria de outsourcing, acestia fiind urmati îndeaproape de companiile din sectoarele FMCG si IT – telecomunicatii, fiecare ocupând 25% din total. Topul este completat de companiile de servicii profesionale.

“Daca am face un top al companiilor cu cele mai mari cresteri ale numarului de angajati, atunci pe primele pozitii în clasamentul celor care investesc în servicii de amenajare ale birourilor ar fi industriile de IT si BPO (business process outsourcing). Tot aici sunt fruntase institutiile financiare, companiile din FMCG si cele din telecomunicatii”, a mai spus Iuliana Carata.

Amenajare birouri_Techno Office_2

În ceea ce priveste bugetele pentru amenajare alocate de acestia, reprezentanta companiei estimeaza ca sumele investite variaza între 80 – 350 Euro/mp, pentru o amenajare completa, fara instalatii.

„Bugetele nu sunt stabilite în functie de marimea companiei sau în functie de numarul de angajati, ci de nevoia concreta a companiei, de modul de lucru si dorinta de a-l adapta noilor cerinte în domeniu, în special celor tehnologice”, a completat Iuliana Carata.

Aceasta a subliniat, de asemenea, ca proiectele care beneficiaza de bugete semnificative apartin birourilor  de avocatura, notariatelor, birourilor de arhitectura – practic zona de servicii profesionale care pune mare pret pe imagine.

De asemenea, stilul pe care companiile îl aleg este strâns legat de specificul industriei în care activeaza, pe care încearca sa îl adapteze tendintelor actuale în materie de design interior. Astfel, majoritatea clientilor îsi doresc spatii cu personalitate, care sa-i reprezinte, si acorda o atentie deosebita atunci când aleg design-ul, forma, culoarea si functionalitatea produselor.

Astfel, printre cele mai importante tendinte la care companiile din România vor sa adere se numara mobilitatea completa a individului si facilitarea comunicarii între angajati prin crearea unor zone informale precum spatii de lounge, cafenele de lucru sau zone echipate cu fotolii si canapele confortabile.

„Multe dintre companiile din Romania au învatat sa îsi asculte angajatii. Odata ce acestia au cerinte care vizeaza cresterea confortului la nivel individual cu scop final de crestere a rentabilitatii si a productivitatii, companiile le vor pune în aplicare prin strategii foarte bine dezvoltate”, mentioneaza Iuliana Carata.

Reprezentanta Techno Office a subliniat ca majoritatea companiilor care aleg astazi sa investeasca în amenajarea unui spatiu aleg sa lucreze cu un furnizor specializat în oferirea de solutii optime, profesionale si personalizate.

„O astfel de colaborare avantajeaza companiile care au nevoie de solutii complete. Know-how-ul si organizarea fluxului corect de activitati sunt primordiale si aduc beneficiarului un proiect optimizat din punct de vedere al functionalitatii spatiului, al timpului alocat amenajarii, al suprapunerii rezultat versus cerinta si – foarte important – un proiect cost-effective”, a mai spus Iuliana Carata.

În ceea ce priveste ciclul de reînoire a mobilierului de birou, companiile din industria de telecomunicatii si din institutiile financiare se afla pe primul loc, rebrandingul fiind, de cele mai multe ori, principala motivatie.

Amenajare birouri_Techno Office_1

Despre TECHNO OFFICE

Înfiintata în 2008, TECHNO OFFICE este o companie cu capital mixt, detinuta de Iuliana Carata si Marco Magnani. TECHNO OFFICE ofera solutii complete pentru amenajarea spatiilor de birouri, de la consultanta pâna la implementarea proiectului. TECHNO OFFICE s-a dezvoltat continuu si si-a diversificat gama de produse completând-o cu servicii de cea mai buna calitate, devenind astfel un furnizor complet si complex.

În România, compania este importator exclusiv al brandului Haworth si ofera produse si sub alte branduri precum About Office, Styloffice, Sitland, Metalmobil, Luxy, Caimi si Emmegi. 

Vizualizari: 1.455

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *