01.28.2022 22:12

Alegerea aparatului de aer conditionat

Cum sa alegi, motezi si întretii aparatul de aer conditionat

  • Sfaturi pentru alegerea unui aparat dimensionat în functie de nevoi

 

  • Ce trebuie luat în calcul la montaj si cum trebuie întretinut un aparat de aer conditionat

 

  • Ariston a lansat noua gama de aparate de aer coditionat de clasa A++

 

Economia energetica adusa, puterea aparatului si nivelul de zgomot produs sunt principalii factori de care trebuie tinut cont la achizitionarea unui aparat de aer conditionat, potrivit Ariston Thermo România,  unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de profil.

Un alt factor important de care trebuie tinut cont este clasa de consum a aparatului si necesarul de frig al încaperii în care acesta urmeaza sa fie amplasat.

Este recomandat ca necesarul de frig al încaperii sa fie calculat de un specialist, deoarece  de acesta depinde si dimensiunea aparatului de aer conditionat. Astfel, o camera ce are între 25 si 35 mp necesita un aparat de aer conditionat între 9.000 si 12.000 BTU/h, în timp ce o camera cu suprafata de peste 50 mp are nevoie de un aparat mai puternic, de 18.000 BTU/h sau chiar 24.000 BTU/h”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Sales and Operations Manager Ariston Thermo România.

În ceea ce priveste clasa de consum, reprezentantul companiei recomanda alegerea aparatelor de aer conditionat din clase peste A, de tip Inverter, deoarece acestea pot avea un consum mai mic cu pâna la 40% fata de cele din clasele inferioare.

Un alt aspect demn de luat în considerare este nivelul de zgomot produs de aparatul de aer conditionat. De aceea, este recomandata alegerea unui dispozitiv silentios, care sa produca un nivel cât mai scazut de decibeli.

Nu în ultimul rând, una dintre functiile de care trebuie sa se tina cont la cumpararea unui aparat de aer conditionat este filtrarea aerului. Astfel, specialistii Ariston recomanda produsele ce dispun de filtre de platina ce îndeparteaza bacteriile si ciupercile, prevenind astfel principalele cauze ale alergiilor. De asemenea, unele aparate de aer conditionat ofera si posibilitatea dezodorizarii prin intermediul unui difuzor de parfum, a carui aroma poate fi schimbata oricând, în functie de preferintele utilizatorului.

Cum trebuie montat aparatul de aer conditionat

Montarea, ca si alegerea aparatului de aer conditionat, are o importanta ridicata, în functie de acest lucru depinzând durata de viata a produsului. Astfel, înainte de montare, trebuie gasita cea mai potrivita locatie – un perete solid si neted, într-un loc ferit de razele directe ale soarelui, la cel putin 2 metri înaltime si într-un spatiu deschis.

Unitatea exterioara a aparatului ar trebui montata mai jos decât unitatea interioara, iar peretele pe care aceasta se va monta trebuie sa permita un acces usor, în cazul în care necesita reparatii”, recomanda reperentantul Ariston Thermo România.

Sfaturi pentru întretinere

Prima recomandare în privinta întretinerii unui aparat de aer conditionat este verificarea periodica. Aceasta trebuie efectuata de o echipa de specialisti pentru a fi evitate probleme ulterioare.

Filtrele aparatului de aer conditionat ar trebui curatate si schimbate în mod regulat, pentru a reduce riscul de alergii. Se recomanda spalarea lor cu apa si sapun si schimbarea o data la 6 luni sau chiar mai frecvent, în cazul mediilor cu un nivel ridicat de poluare”, a mai spus Catalin Draguleanu.

O alta recomandare pentru întretinerea aparatelor este pornirea acestora chiar si în perioadele în care nu sunt utilizate în mod frecvent. Astfel, pentru a evita blocarea elementelor din interior, aparatul de aer conditionat ar trebui pornit o data pe luna si lasat sa functioneze timp de 15 – 20 de minute.

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încalzirii si producerii de apa calda menajera.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, pompe de caldura si panouri solare.

Ariston Thermo Group a înregistrat în 2012 vânzari totale de 1.320.000.000 Euro, în crestere cu 5% fata de 2011. Compania detine 19 unitati proprii de productie în 10 tari si 15 centre de cercetare în 8 tari, având în total 6.800 de angajati în cele 46 de filiale aflate în 30 de tari. Compania asigura, de asemenea, o distributie ce acopera peste 150 de state din întreaga lume. 

Vizualizari: 1.467

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *