10.21.2021 6:05

3 piedici in calea vanzarii unei case

Faptul ca piata merge bine nu (mai) inseamna ca un client va fi dispus sa cumpere orice, oricum.

De la inceputul acestui an, rezidentialul autohton a trecut printr-o efervescenta deosebita.

Desi lucrurile s-au mai potolit de la intrarea in vigoare a legii darii in plata, interes pentru achizitii exista inca, mai ales pe segmentul locuintelor pretabile pentru credite Prima Casa.

Un studiu realizat de portalul Imobiliare.ro iti prezinta insa cateva obstacole ce pot sta in calea tranzactionarii proprietatii tale, in ciuda contextului favorabil de piata:

1. Pretul prea mare

Pretul este in continuare factorul cu cea mai mare greutate in ochii potentialilor clienti, fiind luat in calcul de 76,90% dintre acestia; pe locul al doilea se situeaza zona (cu o pondere de 53,70%), urmata de confortul imobilului (36,60%), de apropierea de utilitati (33,70%) si de vechimea imobilului (21,40%).

2. Fotografiile nereusite (sau inexistente)

Acelasi studiu releva ca mediul online reprezinta cea mai importanta sursa de informare pentru romanii interesati de achizitii imobiliare, fiind urmat de recomandarile cunostintelor si prietenilor.

Astfel, site-urile de profil reprezinta sursa de informare in care respondentii au cea mai mare incredere (50,50%), pe locul al II-lea situandu-se recomandarile cunostintelor si prietenilor (44,50%) si agentiile imobiliare (37,70%).

3. Starea proasta a proprietatii

Achizitia unei locuinte este o decizie cu puternica incarcatura emotionala, astfel ca prima impresie conteaza foarte mult pentru potentialul cumparator.

Daca o proprietate nu duce lipsa de vizitatori, insa toti pleaca asa cum au venit, sunt sanse mari ca motivul sa tina de casa in sine.

Mai ales pentru locuintele vechi, o curatenie si igienizare generale ar trebui sa fie reguli de bun-simt.

Terasa

sursa: Edil Cluj-Napoca 

Vizualizari: 2.043
http://www.forstyll.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *