01.28.2022 22:45

Casa Prispa

„Am făcut o Dacia, nu un monopost de Formula 1“, spun studenţii care au dezvoltat Prispa, casa care produce mai multă energie decât consumă.

Casa Prispa, locuinţa care produce mai multă energie decât consumă, este pariul făcut de un grup de studenţi români la una dintre cele mai mari competiţii globale între universităţi care se desfăşoară în perioada 14 – 30 septembrie la Madrid, denumită Decatlonul Solar.

Echipa de 45 de tineri, studenţi la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arte, a pus la bătaie un proiect extrem de simplu al cărui cost se ridică la 70.000 de euro, mult mai mic faţă de proiectele aruncate în bătălie de alte universităţi, dar care deja şi-a găsit un cumpărător: o familie din Bacău care va monta casa Prispa la Moineşti. Practic, în timp ce alte echipe au mizat pe proiecte scumpe, România propune cea mai ieftină casă verde. Care-i sunt şansele?

Citeşte articolul integral pe zf.ro 

Vizualizari: 2.398

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *