01.28.2022 22:44

Piata dominata de inchirieri noi

Piata de birouri din acest an a fost dominata de inchirieri noi cu un procent de 59%.

Active Property Services a realizat inchirierea a peste 7.000 mp atata in Romania cat si-n Bulgaria.

Activ Property Services a incheiat mutarea Quintiles (cea mai mare companie la nivel international activand in domeniul dezvoltarii biofarmaceutice) in Global City Business Park.

Activ Property Services, alliance partner al Cushman & Wakefield, anunta incheierea uneia dintre tranzactiile importante din trimestrul 3 al 2013 si anume mutarea Quintiles – cea mai mare companie din domeniul dezvoltarii biofarmaceutice, cu peste 50 de medicamente in topul celor mai bine vandute produse farmaceutice din lume – in Global City Business Park, intr-o suprafata de 900 mp.

Mutarea a adus importante reduceri de costuri pentru companie iar activitatea de consultanta a durat aproximativ 10 luni fiind aleasa cea mai buna propunere dintr-un numar de 20.

Avantajele relocarii Quintiles au rezultat in:

– o reducere masiva a costurilor

– o eficienta mult sporita a spatiului nou inchiriat precum

– o luminozitate excelenta

Cu aceasta ocazie, Activ Property Services comunica realizarea unui numar de peste 20 de tranzactii, constand in noi inchirieri, relocari sau renegocieri in prima parte a anului 2013.

In cifre absolute, Activ Property Services a realizat inchirierea a aproximativ 7.000 mp atat in Bucuresti cat si in orase cum ar fi Timisoara, Sibiu, Tulcea dar si in Bulgaria prin intermediul biroului asociat din aceasta tara.

Portofoliul deservit de Activ Property Services include companii din industria de IT&C, bancara, finaciara, pharma, auto precum si 10 contracte de exclusivitate pentru importante cladiri de birouri dintre care mentionam:

– Junior Office Building in Ploiesti

– Fructus Plaza si Optica Business Park in Timisoara

– imobilul din strada Brezoianu 31-33 unde functioneaza Banca Carpatica, in Bucuresti.

Referindu-se la piata de birouri din Bucuresti, Andrei Birsan, Director al Departamentului de Birouri Activ Property Services declara: “aceasta piata a inregistrat in prima jumatate a anului tranzactii de inchiriere in suprafata de 132.500 mp, corespunzand unei cresteri cu 8,60% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Suprafata inchiriata reprezinta aproximativ 7% din stocul total existent de birouri din capitala. In 2013 se inregistreaza o usoara crestere fata de 2012 in ceea ce priveste efectiv tranzactionarea; in clipa de fata asistam atat la relocari ale chiriasilor in cladiri mai bune/noi,  bineinteles cu reduceri ale costurilor comparativ cu  cele avute inainte de relocare dar si la prelungiri de contracte pe actualele locatii, prin negocieri dure cu actualii locatori.

Vorbind despre relocari Andrei Birsan continua:” Un numar important de contracte semnate in 2008 au ajuns la termen, astfel incat s-a inregistrat o crestere a relocarilor si a renegocierilor.   Aproximativ 40% din suprafata inchiriata a fost reprezentata de relocari, companiile preferand, in numeroase cazuri sa isi mute birourile in cladiri de calitate mai buna, disponibile in acest moment pe piata, la chirii avantajoase.

Global-City

In ce priveste piata de birouri in 2013 comparativ cu 2012, conform specialistilor Activ Property Services aceasta se prezinta in modul urmator:

  • Inchirieri noi: 59% (H1 2013) cumparativ cu 34% (H1 2012);

 

  • Pre-inchirieri 4% (H1 2013) comparativ cu 39% (H1 2012);

 

  • Expansiuni 6% (H1 2013) comparativ cu 12% (H1 2012);

 

  • Renegocieri 31% (H1 2013) comparativ cu 15% (H1 2012);

 

Din datele Activ Property Services, daca ne referim la suprafetele de birouri cu cea mai mare cautare in 2013, cele mai multe inchirieri au vizat suprafete de sub 1.000 mp, insa aproximativ 70% din suprafata totala inchiriata a fost reprezentata de tranzactii mari, cu suprafete intre 1.000 – 5.000 mp.

Fructus-Plaza-_-Timisoara

Despre Activ Property Services:

Formata din experti imobiliari cu o experienta de peste 15 ani in industrie, Activ Property Services, alliance partner Cushman & Wakefield, continua atat activitatea Activ Consulting cat si cea a Cushman & Wakefield, extinzandu-si campul de actiune si pe piata din Republica Moldova, pe langa piata din Romania.

Activ Property Services ofera o gama completa de servicii in 4 domenii majore:  Servicii de Tranzactionare, incluzand reprezentarea chiriasilor si a proprietarilor pentru tranzactionarea spatiilor de birouri, industriale si de retail; Solutii Corporate pentru Ocupanti si Investitori, incluzand strategii imobiliare pentru corporatii mari si detinatori de proprietati imobiliare; Servicii de Consultanta, incluzand consultanta in afaceri si in domeniul imobiliar; Evaluare si Administrare Proprietati, ceea ce reprezinta servicii de evaluare proprietati imobiliare, analize de “highest and best use” etc.

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
Roxana Pavel, tel:0722222021, email: roxana.pavel@anteea.ro;

RETEAUA DE ALLIANCE PARTNER CUSHMAN & WAKEFIELD:
Reteaua Cushman & Wakefield este formata atat dintr-un numar de aproximativ 253 de locatii in 60 de tari. Din aceasta retea fac parte atit birouri proprii cat si parteneri exclusivi in tari precum Irlanda, Grecia, Elvetia, Norvegia, Israel, Finlanda, Austria, Danemarca, Africa de Sud, Insulele Channel, Bulgaria, Irlanda de Nord si Macedonia.

Acesti parteneri actioneaza ca si o extensie a companiei Cushman & Wakefield acoperind una sau mai multe tari din regiunea respectiva, au o experienta extensiva in domeniul imobiliar, ofera o gama de servicii complete; parteneriatul cu cea mai mare companie privata imobiliara din lume, Cushman & Wakefield le permite schimbul de informatii si transferul de cunostinte si granteaza folosirea celor mai bune practici din industrie. 

Vizualizari: 1.138

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *