08.11.2020 22:30

Taxe Directia Urbanism 2011

Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si a autorizatiilor administrate de catre Directia Urbansim a municipiului Cluj-Napoca pentru 2011.


Taxe Directia Urbanism

Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si a autorizatiilor administrate de catre Directia Urbansim a municipiului Cluj-Napoca pentru 2011.

Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism n mediu urban in functie de suprafata
pna la 150 mp inclusiv 5 lei
ntre 151 – 250 mp inclusiv 6 lei
ntre 251 – 500 mp inclusiv 8 lei
ntre 501 – 750 mp inclusiv 9 lei
ntre 751 – 1.000 mp inclusiv 11 lei
f) peste 1.000 mp 12,0 lei
+ 0,01 lei/mp pt. fiecare mp care depaseste 1.000 mp

Taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire pentru o cladire care urmeaza a fi folosita ca locuinta sau anexa la locuinta: 0,5% din valoarea autorizata a lucrarilor de constructii

Taxa pt. eliberarea aut. de foraje sau excavari necesare studiilor geotehnice, ridicarilor topografice, exploatarilor de cariera, balastierelor, sondelor de gaze si petrol, precum si altor exploatari: 7 lei pentru fiecare mp afectat.

Taxa pt. elib. aut. necesare pentru lucrarile de organizare de santier n vederea realizarii unei constructii, care nu sunt incluse n alta autorizatie de construire: 3,0% din valoarea autorizata a lucrarilor de organizare de santier.

Taxa pentru eliberarea autorizatiei de amenajare de tabere de corturi, casute sau rulote ori campinguri: 2,0% din valoarea autorizata a lucrarilor de constructii

Taxa pentru eliberarea autorizatiei de construire pentru chioscuri, tonete, cabine, parcari , garaje, parcari cu copertina, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, precum si pentru amplasarea corpurilor si panourilor de afisaj, a firmelor si reclamelor: 7 lei pentru fiecare mp de suprafata ocupata de constructie

Taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire pentru orice alta constructie care nu este locuinta sau anexa la locuinta: 1,0% din valoarea autorizata a lucrarilor de constructii.

Taxa pentru eliberarea autorizatiei de desfiintare totala sau partiala a unei constructii. n cazul desfiintarii partiale a unei constructii, taxa pentru eliberarea autorizatiei se modifica astfel nct sa reflecte portiunea din constructie care urmeaza a fi desfiintata: 0,1% din valoarea impozabila a constructiei, stabilita pentru determinarea impozitului pe cadiri.

Taxa pentru prelungirea unui certificat de urbanism sau a unei autorizatii de construire: 30% din cuantumul taxei pentru eliberarea certificatului de urbanism sau a autorizatiei initiale

Taxa pentru eliberarea autorizatiei privind lucrarile de racorduri si brasamente la retelele publice de apa, canalizare, gaze, termoficare, energie electrica, telefonie, televiziune prin cablu, internet: 10 lei pentru fiecare racord.

Taxa pentru avizarea de catre Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si de Urbanism, de catre primari: 12 lei

Taxa pt. eliberarea certif. de nomenclatura stradala si adresa postala, adeverinte de intra sau extravilan: 5 lei

Taxa pentru eliberarea de copii heliografice format A3 de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri, detinute de consiliile locale: 25 lei pentru fiecare mp sau fractiune de mp.

Alte taxe locale

Se instituie taxa pentru eliberarea Certificatului de atestare a edificarii constructiei, executata n baza autorizatiei de construire si taxa pentru eliberarea Certificatului de atestare a existentei constructiei edificata fara autorizatie de construire, care se achita de persoanele juridice si fizice, care solicita, prin cerere, eliberarea unui cerificat de atestare a edificarii constructiei executata n baza autorizatiei de construire, la finalizarea executiei lucrarilor de constructii n vederea ntabularii n CF sau care solicita, prin cerere, eliberarea unui cerificat de atestare a existentei unei constructii executata fara autorizatie de construire.

Taxa se ncaseaza direct la Primarie, prin plata n numerar la casierie, odata cu nregistrarea cererii la registratura pentru eliberarea certificatului de atestare a edificarii constructiei/existentei constructiei. Taxa se poate achita si prin virament, la Trezorerie, n contul Primariei Directia urbanism: RO04 TREZ 2162 1160 203X XXXX BNTREZCLUJ, cod fiscal 4305857, nainte de nregistrarea cererii pentru emiterea certificatului de atestare a edificarii constructiei/existentei constructiei.

Taxa pentru eliberarea Certificatului de atestare a edificarii constructiei, executata n baza autorizatiei de construire si taxa pentru eliberarea. Certificatului de atestare a existentei constructiei edificata fara autorizatie de construire se constituie ca venit la bugetul local.
- Taxa pentru eliberarea Certificatului de atestare a edificarii constructiei, executata n baza AC: 10 lei
- Taxa pentru eliberarea Certificatului de atestare a existentei constructiei, executata fara AC: 10 lei.
sursa: Primaria Cluj-Napoca
 

Vizualizari: 2.032

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>