08.11.2020 21:33

Reparatia pasarela Opera Maghiara

Primaria municipiului Cluj-Napoca realizeaza lucrari de reparatii la Pasarela de la Opera Maghiara.


Reparatia pasarelei de la Opera Maghiara

Primaria municipiului Cluj-Napoca realizeaza lucrari de reparatii la Pasarela de la Opera Maghiara.

Acest pod a fost curatat de stratul de grund si de vopseaua veche, dupa care vor fi nlocuite circa 40 de profile de cornier, grinzile de stejar, podeaua existenta, urmnd ca podul sa fie vopsit n culoarea originala, respectiv gri.

Elementul de noutate va consta n iluminatul acestei pasarele. Sistemul de iluminat al podului de la Opera Maghiara va pune accent att pe iluminarea caii pietonale propriu-zise, ct si pe scoaterea n evidenta a podului dinspre exterior. Este un sistem de iluminat inedit pentru Cluj-Napoca. Acesta va fi folosit si pentru iluminarea altor poduri pietonale si/sau rutiere din oras, cu un design adaptat la particularitatile podului sau a zonei respective.

Mentionam ca att aparatele de iluminare a cailor pietonale ct si aparatele de iluminat arhitectural sunt echipate exclusiv cu lampi LED, ce nu vor depasi un consum de 1 kW pe ora.

Valoarea totala estimata a reparatiilor este de 56.800 lei fara TVA iar firma executanta este SC Dupex SRL. Termenul de finalizare este sfrsitul lunii august.

Pasarela de la Opera maghiara este cunoscuta si sub numele de Podul Elisabeta. Desi a fost construit n anul 1901, acesta nu a mai suferit reparatii majore nca din anii 80.

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca
 

Vizualizari: 1.174

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>