08.11.2020 22:44

Refacerea zonei Detunata

Primaria municipiului Cluj-Napoca este n curs de finalizare cu cel de al doilea proiect de refacere integrala a unui cartier.


Refacerea zonei Detunata din cartierul Gheorgheni

Primaria municipiului Cluj-Napoca este n curs de finalizare cu cel de al doilea proiect de refacere integrala a unui cartier.

Este vorba de spre zona Mercur Detunata Meses, care a beneficiat, la fel ca si zona Plopilor vechi, de lucrari ample de refacere a aleilor ntre blocuri, extindere si modernizare a iluminatului public, precum si de lucrari de plantari n zonele verzi si amenajarea locurilor de joaca. Astfel, dupa 30-40 de ani de cnd nu s-a mai investit nimic n aceasta zona, a fost refacuta pentru cel putin tot attia ani.

Alei si parcari

Lucrarile de amenajare a zonei Detunata au nceput n 21 martie 2011, timp n care au fost reabilitate 12 alei de acces ntre blocuri, 4 alei de acces n garaje si au fost create 107 noi locuri de parcare. Suprafata carosabila asfaltata este de peste 5.200 mp.

n prezent se mai lucreaza la aleea Meses, urmnd ca n luna iulie sa nceapa lucrarile pe aleea Detunata (principala), dupa finalizarea unor lucrari de reparatii prgramate de compania E on Gaz. Valoarea totala a lucrarilor de reabilitare a fost de 2.500.000 lei.

ntre 15 iulie 15 august se va continua cu reabilitarea aleii Al. Vaida Voevod. n anul trecut s-au reabilitat aleile din perimetrul cuprins ntre Baisoara si Bizusa, atfel nct, o data cu teminarea zonei Detunata Meses Vaida Voievod, practic toate aceasta zona a cartierului Gheorgheni va fi reabilitata complet.

Iluminat public

Tot n zona Detunata, strazile Unirii, Detunata, Baisoara si Liviu Rebreanu, Primaria executa n acest an lucrari de extindere si reabilitare a sistemului de iluminat public. n total se vor monta 252 de aparate de iluminat cu consum economic.

1. Zona Unirii 2-10, Detunata, Meses. n aceasta zona s-au sapat si turnat fundatiile si s-a pozat cablul subteran. Pe aleea principala Detunata lucrarile nca nu s-au demarat ntruct se vor corela cu lucrarile de asfaltare.

2. Zona Liviu Rebreanu 15 si 23, Baita, Baisoara, Bizusa, Scarisoara. n aceasta perioada se sapa fundatiile si santurile pentru pozarea cablurilor. Dupa ce si aceste fundatii vor fi finalizate vor fi demarate lucrarile de montare a stlpilor si a aparatelor de iluminat pe ambele zone, ncepnd cu saptamna viitoare. n paralel se vor realiza demersurile necesare la Electrica pentru conectarea noilor circuite

Valoarea totala a lucrarilor: 2.000.000 lei

Parcul Detunata

De asemenea, Parcul Detunata, cu o suprafata de peste 9 hectare a fost modernizat n perioada septembrie-noiembrie 2010.

Pe lnga lucrarile de refacere a aleilor, de vopsire a aparatelor de joaca si a bancilor, a fost reabilitat foisor acoperit, n care s-au montat 4 mese de sah si 4 banci . Au mai fost amplasate 6 mese noi pentru practicarea jocurilor de societate, 2 mese pentru tenis de masa, 5 aparate de fitness, 2 banci balansoar si un leagam cuib.

Parcul Detunata are ncepnd din acest an si o pista pentru biciclete de 760 m. Au mai fost aplicate marcaje rutiere si stlpisori metalici (12 buc), indicatoare rutiere pentru pista de biciclete (8 buc) si un panou de informare.

Lucrarile de reamenajare si modernizare s-a ridicat la 240.000 lei.

Putem spune ca Zona Detunata a capatat o cu totul alta nfatisare dupa ce ani de zile a fost lasata n paragina. A devenit o zona prietenoasa att pentru copii ct si pentru adulti, o adevarata zona de agrement, asa cum merita clujenii.

sursa: Primaria Cluj-Napoca
 

Vizualizari: 1.196
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>