08.08.2020 20:48

Protejarea consumatorilor casnici

Guvernul a aprobat masuri pentru protejarea consumatorilor casnici de gaze naturale


Protejarea consumatorilor casnici

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta pentru instituirea unor masuri n domeniul gazelor naturale.

Actul normativ instituie mecanisme de protectie a consumatorului casnic si a producatorilor de energie termica, pentru cantitatea de gaze naturale utilizata la producerea de energie termica n centralele de cogenerare si n centralele termice, destinata consumului populatiei.

Prin acest act normativ se instituie segmentarea pietei de gaze naturale ntre consumatorii casnici si productia de energie termica destinata consumului populatiei, pe de o parte, iar, pe de alta parte, restul consumatorilor de gaze naturale.

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern stabileste, pentru perioada iulie 2011-martie 2012, o structura de amestec de gaze naturale import-intern, n care ponderea cantitatilor de gaze naturale din import, n amestecul lunar de gaze naturale sa fie stabilita astfel nct, pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica destinata consumului populatiei, preturile finale reglementate sa ramna constante. Urmare a acestei masuri, n perioada iulie 2011 martie 2012, pretul gazelor naturale destinate consumului populatie nu va fi majorat.

Astfel, potrivit ordonantei de urgenta, Autoritatea Nationala de Reglementare n Domeniul Energiei va stabili structurile de amestec gaze naturale (import-intern) pentru cele doua segmente de piata create si va monitoriza consumul de gaze pentru fiecare segment.

sursa: GUV.ro

 

Vizualizari: 1.014
http://www.forstyll.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>