05.31.2020 17:00

Prima Casa – varianta 3

Guvernul a aprobat continuarea programului Prima Casa si n anul 2011 si stabileste plafonul garantiilor guvernamentale alocate pentru acest an la 200.000.000 Euro.


Prima Casa – varianta 3

Guvernul a aprobat continuarea programului Prima Casa si n anul 2011 si stabileste plafonul garantiilor guvernamentale alocate pentru acest an la 200.000.000 Euro.

De asemenea nivelul garantiei de stat va ramane 75.000 Euro n cazul locuintelor ce se construiesc de la zero, 70.000 Euro n cazul n care se achizitioneaza o locuinta noua si 60.000 Euro n cazul n care se achizitioneaza o locuinta veche.

Au aparut noi prevederi ce se refera la acordarea garantiilor de stat pentru locuintele construite de la zero. Astfel, nu va mai fi nevoie sa existe un minim de sapte asociati pentru a ncepe o constructie de la zero, sau un ansamblu de locuinte, ci doar un minim de doi asociati.

O alta noutate este introducerea unei garantii suplimentara prin instituirea n favoarea bancii a unui gaj pe conturile curente ale mprumutatului, de natura sa protejeze interesele tuturor partilor implicate n acordarea si garantarea creditului, pentru cazurile n care s-ar institui popriri asupra conturilor clientilor. Aceasta are n vedere prentmpinarea cazurilor n care, n urma nfiintarii de popriri pe conturile beneficiarilor de credite Prima casa de catre creditorii urmaritori, s-ar ajunge n situatia executarii garantiilor.

Beneficiarii locuintelor ANL ce doresc sa-si cumpere apartamentele prin Prima Casa vor prezenta n locul antecontractului de vnzare-cumparare documente specifice programelor ANL iar cei ce vor cumpara locuinte scoase la licitatie de ANAF vor prezenta documente specifice procesului de licitatie.

In cazul in care locuinta achizitionata prin programul Prima Casa va avea parte de daune de genul: furturi, inundatii, incendii pentru despagubirile ce nu depasesc 20% din suma asigurata, dar nu mai mult de 10.000 Euro, firma de asigurare va efectua plata direct in contul proprietarului locuintei fara a mai fi necesar acordul Ministerul Finantelor Publice.
 

Vizualizari: 940

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>