03.28.2020 23:56

Prima Casa 7

FNGCIMM a impartit plafoanele pentru anul 2015 celor 17 finantatori participanti in Programul Prima Casa

FNGCIMM a efectuat alocarile de sume pentru acordarea de garantii între cei 17 finantatori participanti în cadrul Programului Prima Casa.

Plafonul total, aprobat prin H.G. nr.16/2015, este în valoare de 2.500.000.000 lei si va fi utilizat în conditiile împartirii în mod egal a riscurilor si a pierderilor între statul român, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, prin FNGCIMM si finantatori.

Alocarile de sume au fost realizate de catre FNGCIMM cu acordul Ministerului Finantelor Publice, în functie de estimarile bancilor partenere privind volumul garantiilor ce vor fi acordate în anul 2015, precum si de valoarea garantiilor acordate de fiecare finantator în anul 2014.

Pentru a asigura o buna dinamica a fondurilor alocate, conform prevederilor legale incidente, FNGCIMM este autorizat sa evalueze cel putin trimestrial modul de utilizare de catre finantatori a sumelor alocate si sa efectueze redistribuiri între finantatori în functie de gradul de utilizare a acestora.

programul-prima-casa1 

Vizualizari: 1.108

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>