04.08.2020 16:11

Platile in numerar pentru cumpararile de imobile vor fi interzise

Potrivit unui proiect de ordonanta, guvernul vrea sa interzica plata in numerar pentru cumpararile de terenuri, case si masini, indiferent de valoarea acestora, atat cumparatorul, cat si vanzatorul riscand o amenda de 20% din valoarea tranzactiei.

04

Sunt acceptate platile in numarar pentru achitarea amenzilor, impozitelor, contributiilor si altor obligatii datorate bugetului general al statului.

“Prin exceptie de la prevederile art.2, 3 si 9 din prezenta ordonanta, contravaloarea achizitiilor de bunuri imobile si autovehicule se achita doar prin instrumente de plata fara numerar”, se arata in documentul obtinut de Mediafax.

Platile in numarar si catre persoane fizice vor fi limitate de la 10.000 lei la 2000 de lei. Totodata nu esxista limitari legale privind platile efectuate intre alti operatori economici decat persoanele juridice respectiv, liberi profesionisti, PFA sau alte entitati fara personalitate juridica.

Astfel, in cazul depasirii plafoanelor stabilite se aplica amenzi de 20% din suma incasata sau platita care depaseste plafonul pentru fiecare tip de operatiune, dar nu mai putin de 100 lei. Acordarea de catre operatorii economici a unor avantaje clientilor pentru efectuarea de plati in numerar se amendeaza cu sume cuprinse intre 3.000 de lei si 4.500 de lei.

Citeste mai mult aici

Vizualizari: 1.127

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>