03.29.2020 0:38

Pasajul pietonal subteran din Piata Garii a fost finalizat

Ieri, a fost deschis oficial pasajul pietonal subteran din Piata Garii. Lucrarile de reabilitare au fost incheiate, dupa ce au fost demarate la finalul lunii mai.

“Am urmarit cresterea sigurantei pietonilor, dar si fluidizarea traficului. Lumea nu prea avea curaj sa intre in pasaj, dar acum puteti sa stiti ca se poate intra in siguranta. Sunt instalate sapte camere de supraveghere si un sistem de iluminat performant”, a declarat primarul Emil Boc.

pasaj gara 3

Sistemul de iluminat este dotat cu programator, astfel ca pe timp de noapte vor functiona toate cele 41 de lampi, iar in timpul zilei vor fi pornite 9 astfel de aparate de iluminat.

Modernizarea pasajului a fost efectuata de firma SC Ando Construct SRL (partea de constructii – 502.370 lei) si SC Servinstal Impex SRL (partea de instalatii sanitare si electrice – 49.500 lei), iar valoarea totala a acestora a fost de 551.871 lei.

pasaj gara 1

Pasajul se intinde pe o suprafata de 630 de mp si are cinci accese, cel de-al saselea fiind inchis deoarece urmeaza sa faca legatura cu pasajul care apartine Regionalei CFR.

Reprezentantii Primariei au precizat ca au fost demarate procedurile pentru contractarea lucrarilor necesare unirii celor doua pasaje, pe sub platforma pietonala din fata cladirii garii, pentru asigurarea unui trafic pietonal complet subteran, in scopul fluidizarii traficului auto si pentru un acces mai usor al calatorilor inspre statiile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

pasaj gara 2

 

Vizualizari: 1.384

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>